Ανεκτίμητο «δώρο ζωής» από την οικογένεια 34χρονου που «έσβησε» μετά από τροχαίο

Χανιά
Ανεκτίμητο «δώρο ζωής» από την οικογένεια 34χρονου που «έσβησε» μετά από τροχαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχώρησαν σε δωρεά οργάνων προσφέροντας ελπίδα

Απίστευτη δύναμη και μεγαλείο ψυχής μέσα στον πόνο της, από οικογένεια 34χρονου στα Χανιά που βλέποντας ότι έχασε το δικό της άνθρωπο προχώρησέ σε δωρεά οργάνων. Ο 34χρονος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων από την 1η Νοεμβρίου , μετά από τροχαίο στις Βρύσες. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αγροτικό είχε χτυπήσει τον 34χρονο που ήταν πεζός με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να παλεύει στην εντατική για ημέρες, όπου όμως η μάχη αποδείχθηκε άνιση.

Όταν πλέον κάθε ελπίδα χάθηκε για τον άτυχο άντρα, οι δικοί του άνθρωποι φρόντισαν ώστε να «γεννηθεί» ελπίδα για άλλους συνανθρώπους μας.  

Δώρισαν καρδιά, συκώτι και νεφρά

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Μηνά Βουλγαρίδη «η διαδικασία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου. Οι ιατρικές ομάδες χρειάστηκαν όλη τη διάρκεια της νύχτας για να τελειώσει η διαδικασία. Τελικά ελήφθησαν η καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά».

«Γεννήθηκε» η ελπίδα για όσους περιμένουν ένα «δώρο ζωής»

Η μεγαλειώδης πράξη θα δώσει ζωή σε ανθρώπους που περιμένουν εδώ και καιρό την ελπίδα και να ξαναζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής για το οποίο δεν θα βρουν ποτέ αρκετά λόγια για να ευχαριστήσουν την οικογένεια του 34χρονου. Όπως τονίζει ο κ.Βουλγαρίδης «είναι αξιέπαινη η οικογένεια καθώς μέσα στον ξαφνικό πόνο για το χαμό ενός νέου ανθρώπου, μπόρεσαν να σκεφτούν σωστά και να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλους συνανθρώπους μας».

Οι Κρητικοί αποδεικνύεται ότι αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο πόσο σωτήρια πράξη μπορεί να είναι η δωρεά οργάνων. Yπενθυμίζεται ότι σε μία συγκινητική πράξη προχώρησε η οικογένεια ενός 64χρονου στο Ηράκλειο στις 27 Οκτωβρίου, αφού είπαν «ναι» στη δωρεά οργάνων του αγαπημένου τους ανθρώπου.Όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν να χαρίσουν τα όργανά του σε συνανθρώπους τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News