Χανιά

Η εκδικητική πορνογραφία μέσω διαδικτύου απειλεί μαθητές & μαθήτριες

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου παραμένουν όσο η χρήση του είναι ανεξέλεγκτη και χωρίς όρια

Σε μια από τις πιο συνηθισμένες αλλά και πιο επικίνδυνες μορφές εγκληματικότητας στο διαδίκτυο εξελίσσεται η εκδικητική πορνογραφία. Το φαινόμενο συναντάται σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θύματα είναι κυρίως κορίτσια.

«Έχουμε κάποια εγκλήματα στο διαδίκτυο… σταθερές μορφές οι οποίες εξελίσσονται», τόνισε ο πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια κ. Μανόλης Σφακιανάκης.

«Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι οι περιπτώσεις εκδικητικής πορνογραφίας οι οποίες είναι αναδυόμενες αυτή την περίοδο… σε κάθε σχολείο», ανέφερε η διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια κ. Καλλιόπη Ιωάννου.

Μεμονωμένα είτε ομαδικά, μαθητές εκβιάζουν μαθήτριες, έχοντας στο φωτογραφικό τους αρχείο φωτογραφίες τις οποίες απειλούν πως θα αναρτήσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου παραμένουν όσο η χρήση του είναι ανεξέλεγκτη και χωρίς όρια. Σε κάθε περίπτωση ο πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια Μανόλης Σφακιανάκης λέει όχι στην απαγόρευση του ίντερνετ στα παιδιά, σημειώνοντας πως μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Την ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο διοργάνωσε η ΑΝΕΚ η οποία θα συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις για μαθητές στα Χανιά σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια