Δολοφονία Άνω Μέρος: Τι λένε οι δικηγόροι, λίγο πριν την ετυμηγορία

Χανιά
Δολοφονία Άνω Μέρος: Τι λένε οι δικηγόροι, λίγο πριν την ετυμηγορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία η δίκη - Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση του 63χρονου Κρητικού, ο οποίος είχε δολοφονηθεί τον Ιούλιο του 2018 στο Άνω Μέρος Αμαρίου, στον νομό Ρεθύμνου.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Η διαδικασία άρχισε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Ο κ. Διονύσης Βέρρας ζήτησε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων υποστηρίζοντας ότι τη μοιραία μέρα του Ιουλίου του 2018 είχαν στήσει παγίδα θανάτου στο θύμα.

Για εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου μίλησε και ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και περιγράφοντας το προφίλ των δύο αδελφών, είπε ότι είχαν γίνει μάστιγα της περιοχής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Μεθόδιος Ματαλιωτάκης ο οποίος για τον βασικό κατηγορούμενο ζήτησε αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ για τον αδελφό του που κατηγορείται για συνέργεια, ζήτησε απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως δεν υφίσταται αδίκημα. Όπως υποστήριξε, ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας.

Στην αγόρευση του ο κ. Κοτσαμπασάκης είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ στην αίθουσα αυτή δε βλέπω ούτε δολοφόνο, ούτε εκτελεστή. Έναν δράστη ανθρωποκτονίας βλέπω. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο όμως η παραπομπή του είναι όχι μόνο άδικη αλλά και άθλια. Η προδικασία τον αδίκησε αφόρητα. Όμως η οικογένεια του θύματος ζητά αίμα». Συνεχίζοντας ο κ. Κοτσαμπασάκης μίλησε για παρερμηνεία και για παράφραση του νόμου σημειώνοντας πως «δεν θα απασφαλίζουμε ζωές ανθρώπων με νομικές ανακρίβειες».

Ο ίδιος σημείωσε πως από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες δεν προκύπτει συμμετοχή αλλά ούτε και συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Οι αγορεύσεις ολοκληρώθηκαν με τον κ. Γιώργο Κομισόπουλο από την πλευρά της υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται πως ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και των δύο αδελφών: Του μεν 25χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 63χρονου καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του νεαρού συνεπιβάτη τού θανόντος, του δε 26χρονου αδελφού του για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας τού 25χρονου Αλβανού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News