Νηπιαγωγοί μίλησαν για τα γεννητικά όργανα: Αναβλήθηκε για το καλοκαίρι η δίκη

Χανιά
Νηπιαγωγοί μίλησαν για τα γεννητικά όργανα: Αναβλήθηκε για το καλοκαίρι η δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξακολουθεί να σοκάρει η υπόθεση δίωξης των εκπαιδευτικών που μίλησαν για τα γεννητικά όργανα

Σοκ σε μια κοινωνία που θέλει να λέγεται προοδευτική ,έχει προκαλέσει η άσκηση δίωξης σε βάρος τεσσάρων εκπαιδευτικών που υλοποιώντας το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας μίλησαν σε παιδιά νηπιαγωγείου των Χανίων για τα γεννητικά όργανα χρησιμοποιώντας την επιστημονική ορολογία.

Σήμερα οι τέσσερις νηπιαγωγοί επρόκειτο να καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων, με την κατηγορία της βλάβης ψυχικής υγείας από αμέλεια, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Ιουνίου του 2020.

Το πρόγραμμα Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις προβλέπει η δασκάλα να προσπαθήσει να εκμαιεύσει τη λέξη γεννητικά όργανα και στη συνέχεια να θέσει ερωτήματα όπως γιατί είναι διαφορετικά στα αγόρια και τα κορίτσια, πως είναι το σωστό όνομα τους και αν τα παιδιά γνωρίζουν  πόσο σημαντικά είναι.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων είχε προκηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στις τέσσερις νηπιαγωγούς ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ίδιος γονιός που δαιμονοποίησε το πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής, έφτασε στο σημείο να καταγγείλει δασκάλα για προσηλυτισμό.

Εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν μεμονωμένα τα περιστατικά , πλην όμως τονίζουν που εν έτη 2019 θέματα που αφορούν πρωτίστως την ανάπτυξη υγιών ανθρώπων, όπως η σεξουαλική αγωγή, εξακολουθούν από κάποιους να θεωρούνται ταμπού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News