Χανιά

ΕΛΜΕ Χανίων: Αντίδραση για την επίθεση σε εκπαιδευτικό

Η ανακοίνωση για την επίθεση σε εκπαιδευτικό που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χανίων

Ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της Νέας Χώρας Χανίων, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων, όταν ο πατέρας που είχε μεταβεί στο σχολείο για να παραλάβει το παιδί του την ώρα που σχολούσε, επιτέθηκε και χτύπησε την δασκάλα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ο ίδιος φαίνεται να βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του και σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική απόφαση δεν επέτρεπε τις συγκεκριμένες ώρες να παραλάβει το παιδί του.

Μάλιστα η 54χρονη δασκάλα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πατέρα ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση και παραβίαση δικαστικής απόφασης.

 «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση προς την εκπαιδευτικό που σημειώθηκε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Χώρας κατά την προβλεπόμενη ώρα αποχώρησης των μαθητών με το πέρας του ολοήμερου προγράμματος, Η εκπαιδευτικός προπηλακίστηκε από γονέα μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Τα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος εκπαιδευτικών δεν είναι μεμονωμένα. Συχνά είναι τα κρούσματα βίας, αποτέλεσμα πιέσεων και παρεμβάσεων διαφόρων παραγόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί προπηλακίζονται ή διώκονται μετά από ρατσιστικού τύπου καταγγελίες (όπως της συναδέλφου που δικάζεται τη Δευτέρα στη Σάμο), γιατί κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή υπερασπίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών ανεξαρτήτου φυλής, φύλου ή καταγωγής. Αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Σε κάθε περίπτωση θα διαφυλάξουμε τη λειτουργία του σχολείου και την εργασία όλων των εκπαιδευτικών.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά που απαξίωσαν και συνεχίζουν να απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση, το εκπαιδευτικό έργο και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, διαμορφώνοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο παρόμοιες συμπεριφορές βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να εκδηλωθούν. Η επιμονή όλων των ηγεσιών του υπουργείου παιδείας στις πολιτικές αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού, η διαρκής προσπάθεια έμμεσης ιδιωτικοποίησης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, οι ελλείψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, η διαρκής μετακύλιση του κόστους της εκπαίδευσης στους εργαζόμενους γονείς, οδηγούν σε τέτοιου είδους τραμπούκικες επιθέσεις".

Μόνο η συλλογική απάντηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, γονείς , εκπαιδευτικοί) μπορεί να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα και τις παραβατικές συμπεριφορές στο δημόσιο σχολείο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στη συνάδελφο και την εκπαιδευτική κοινότητα του 14ου Δημοτικού σχολείου, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 21/10 στις 12μμ στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων και προκηρύσσει 2/ωρη στάση εργασίας από 12:00 έως 14:00μμ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια