Μπακογιάννη, Σταθάκης, Χριστουδουλάκης: Το φαινόμενο του Brexit στην ελληνική οικονομία

Κρήτη
Μπακογιάννη, Σταθάκης, Χριστουδουλάκης: Το φαινόμενο του Brexit στην ελληνική οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τρεις Χανιώτες πολιτικοί, παρουσίασαν τη δική τους οπτική στο θέμα, εστιάζοντας στις συνέπειες που θα έχουν οι εξελίξεις στην οικονομία και την εκπαίδευση

Λιγότερο από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επηρεαστεί η Ελλάδα από το Brexit εκτίμησαν τρία κορυφαία πολιτικά στελέχη, διαφορετικών κομματικών χώρων, μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων. Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Σταθάκης και Νίκος Χριστοδουλάκης, μίλησαν για αλλαγές στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί η Ελλάδα εκμεταλλευόμενη μάλιστα πιθανά οφέλη.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης εξέφρασε την άποψη ότι μεμονωμένα ενδεχομένως να υπάρξουν επιπτώσεις στην κτηματομεσιτική αγορά ,από Άγγλους που πιθανό να καταφύγουν στην πώληση ακινήτων τους στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία ως μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να ανοίξει την Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε πολλά επίπεδα, με πρωτοβουλίες και ιδιωτών.

Οι τρεις πολιτικοί μίλησαν για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη αλλά και για τις νέες προκλήσεις που διαμορφώνουν οι εξελίξεις διεθνώς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενής αναφορά στις πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις του Brexit.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News