Κατά… τύχη δεν έχει γίνει ατύχημα από τους σοβάδες που πέφτουν στο σχολείο

Χανιά
Κατά… τύχη δεν έχει γίνει ατύχημα από τους σοβάδες που πέφτουν στο σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμα SOS για το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου

Σε ένα κτήριο με εμφανή σημάδια ετοιμορροπίας στεγάζονται οι μαθητές του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου. Το σχολείο, που τις προηγούμενες δύο ημέρες τελούσε υπό κατάληψη, αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα. Είναι ενδεικτικό ότι σκαλωσιές υποστηρίζουν τα υπόστεγα σε τμήματα του κτηρίου του ΕΠΑ.Λ. Ρωγμές και φθορές παρατηρούνται σε τέτοιο βαθμό, που είναι εμφανή ακόμη και τα σίδερα. Κατεστραμμένα σκαλοπάτια θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των μαθητών.

Κατά τύχη δεν έχουν συμβεί ατυχήματα, καθώς μεγάλα κομμάτια σοβάδων έχουν αρχίσει να υποχωρούν από διάφορα σημεία του κτηρίου κυρίως στην εξωτερική πλευρά. Όπως είπε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Κισσάμου Γιώργος Μπέκας, οι ίδιοι οι μαθητές τοποθέτησαν προστατευτικά στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται έξω από το σχολείο, προκειμένου να μην παρκάρουν αυτοκίνητα και να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο τραυματισμού από πτώση σοβάδων.

Ο περσινός χειμώνας πέρασε με τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου να παρακολουθούν τα μαθήματα και τα εργαστήρια σε παγωμένες αίθουσες. Στο ΓΕ.Λ. το θέμα της θέρμανσης λύθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό με την τοποθέτηση κλιματιστικών. Ωστόσο, στο ΕΠΑ.Λ. δεν ελήφθη ανάλογη μέριμνα κι έτσι οι μαθητές φοβούνται πως θα περάσουν έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα.

«Σχεδόν τα μισά εργαστήρια δε θερμαίνονται», είπε ο πρόεδρος του 15μελούς του ΕΠΑ.Λ. Θοδωρής Τζανουδάκης.

Έληξε η κατάληψη

Οι μαθητές του ΓΕ.Λ. και του ΕΠΑ.Λ. Κισσάμου, σε μια προσπάθεια να πιέσουν για τα αυτονόητα, προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου, η οποία έληξε χθες το βράδυ. Σήμερα, τα μαθήματα τόσο στο Γενικό Λύκειο Κισσάμου όσο και στο ΕΠΑ.Λ. θα γίνουν κανονικά. Σε συνάντηση των δεκαπενταμελών συμβουλίων των δύο σχολείων με τη δημοτική Αρχή της Κισσάμου δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τη μόνωση του κτηρίου και για σταδιακή αποκατάσταση των στατικών προβλημάτων.

Συνάντηση με τον Χανιώτη υφυπουργό

Η σχολική κοινότητα θα επανακαθορίσει τη στάση της μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της κάλυψης των κενών στα δύο σχολεία και κυρίως στο ΕΠΑ.Λ., όπου χάνονται κάθε εβδομάδα 164 διδακτικές ώρες. Εξάλλου, για τη συνολική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού, η ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News