Δολοφονία Ίτον: Μετά την ανατροπή «σπάει» τη σιωπή του ο δικηγόρος του φονιά

Χανιά
Δολοφονία Ίτον: Μετά την ανατροπή «σπάει» τη σιωπή του ο δικηγόρος του φονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε βρέθηκε γενετικό υλικό του 27χρονου στην άτυχη μικροβιολόγο - Τι έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις

Ανοιχτός παραμένει ο φάκελος της υπόθεσης δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον που συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη τον περασμένο Ιούλιο.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρξαν ίχνη γενετικού υλικού του δράστη στην άτυχη γυναίκα, και έτσι δεν αποδεικνύεται βιασμός, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο 27χρονος έχει καταθέσει ότι ασέλγησε σε βάρος του θύματος και μάλιστα τρεις φορές.

Ο δικηγόρος του 27χρονου από το Μάλεμε, κ. Παντελής Ζέλιος, μεταφέροντας τα νεότερα δεδομένα της υπόθεσης, είπε χαρακτηριστικά: «Πράγματι, και θέλω να είμαι προσεκτικός σε αυτό, με πάσα επιφύλαξη, από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν ανευρέθη γενετικό υλικό του δράστη στο δείγμα του κολπικού υγρού που ελήφθη από το σώμα της άτυχης βιολόγου. Με βάση πάντα τις εργαστηριακές εξετάσεις - γιατί η ανάκριση είναι ακόμα σε εξέλιξη και θα δούμε και τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας - δεν μπορεί να αποδειχθεί βιασμός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι DNA της αδικοχαμένης Σούζαν Ίτον εντοπίστηκε ακόμα και στο λάστιχο με το οποίο πέρασε από πάνω της ο δράστης. Σημειώνεται ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις αποκλείουν τη συμμετοχή στο έγκλημα τρίτου ατόμου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της άτυχης Αμερικανίδας, δεν υπήρχαν ευρήματα βιασμού λόγω της σήψης. «Από την πρώτη στιγμή δεν είχαν βρεθεί κριτήρια γιατί υπήρχε σηπτική αλλοίωση», υπενθύμισε στη “Νέα Κρήτη” ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Πλέον, ο δικηγόρος του 27χρονου, κ. Ζέλιος, είπε ότι, με βάση τα νέα δεδομένα, προτίθεται να ερευνήσει περαιτέρω την εν λόγω πτυχή της υπόθεσης, για να καταλήξει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε ασφαλή συμπεράσματα.

Πέντε ακόμη επιθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες εβδομάδες, στη διάθεση των Αρχών βρίσκονται ήδη οι καταθέσεις συνολικά πέντε γυναικών που φέρονται να έπεσαν σε προγενέστερο χρόνο τού φρικτού εγκλήματος θύματα επίθεσης από τον 27χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου του 2017, στον Ταυρωνίτη Χανίων. Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η “δράση” του νεαρού φέρεται να διακόπτεται για περίπου ενάμιση χρόνο.

Η αμέσως επόμενη επίθεση σε βάρος γυναίκας από τον 27χρονο Χανιώτη φέρεται να έλαβε χώρα στις 2 Απριλίου του 2019, στις Μουρνιές Χανίων. Κατόπιν, η “δράση” του 27χρονου φέρεται να κορυφώνεται με τρεις επιθέσεις: στις 2 Μαΐου στην Κίσσαμο και στις 30 του ίδιου μήνα με δύο επιθέσεις - και πάλι - στην Κίσσαμο.

Η αδικοχαμένη Αμερικανίδα Σούζαν Ίτον είχε φτάσει στη χώρα μας από τη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου διέμενε μόνιμα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων. Στις 2 του περασμένου Ιουλίου έφυγε από τις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ για να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή, χωρίς να επιστρέψει ποτέ... Μετά από μέρες αγωνιώδους αναζήτησης, το πτώμα της εντοπίστηκε από ντόπιους περιπατητές μέσα σε ένα γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, κοντά στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά.

Απαθής ο δράστης - Είχε υποστηρίξει πως τη βίασε τρεις φορές

Ο 27χρονος δράστης του εγκλήματος κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η τελευταία εξέλιξη, για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί, τον βρήκε απαθή.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, που θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα. Κατά την εν λόγω διαδικασία, προβλέπεται συχνή επικοινωνία του πραγματογνώμονα και παρακολούθηση του δράστη μέσα στη φυλακή.

Ο 27χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, κατηγορείται για ανθρωποκτονία, βιασμό και οπλοκατοχή. Τόσο στους αστυνομικούς όσο και ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, είχε ισχυριστεί πως τη μοιραία μέρα έψαχνε μια γυναίκα για να συνευρεθεί μαζί της ερωτικά και στον δρόμο του βρέθηκε η Σούζαν Ίτον, την οποία, όπως είπε, βίασε τρεις φορές. Υπενθυμίζεται, πάντως, πως στην παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης από τις αστυνομικές Αρχές των Χανίων, στις 16 Ιουλίου, γινόταν λόγος για ίχνη «πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News