Χανιά

Σφακιά: Διαμαρτυρία για την υποστελέχωση του Λυκείου

Λείπουν συνολικά 7 εκπαιδευτικοί

Άμεση στελέχωση του Λυκείου Σφακίων με τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, ζήτησαν σήμερα γονείς και μαθητές του σχολείου οι οποίοι μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας  στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

 Μέχρι σήμερα , στις δύο φάσεις τοποθέτησης αναπληρωτών υπήρξε απροθυμία των εκπαιδευτικών να υπηρετήσουν στο απομακρυσμένο σχολείο των Σφακίων με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν μέρα με τη μέρα σταδιακά το σύνολο της διδακτέας ύλης.

Αγανακτισμένοι γονείς, μαθητές και στελέχη της δημοτικής αρχής των Σφακίων καταγγέλλουν στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων την ανεπάρκεια της πολιτείας να στελεχώσει το Λύκειο της περιοχής τους στο οποίο υπηρετεί ένας και μοναδικός εκπαιδευτικός.

Συνολικά επτά εκπαιδευτικοί λείπουν από το Γενικό Λύκειο Σφακίων. Στις δύο πρώτες φάσεις τοποθέτησης αναπληρωτών, ακόμη κι εκείνοι που τοποθετήθηκαν ,έδειξαν απροθυμία να μεταβούν στο απομακρυσμένο χωριό .

Μοναδική λύση για τη στελέχωση του Γενικού Λυκείου Σφακίων είναι η τοπική προκήρυξη η οποία ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Ταυτόχρονα, ελλείψει κινήτρων, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη η κάλυψη των κενών από την τρίτη φάση της τοποθέτησης αναπληρωτών. Για τον λόγο αυτό, η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως θα πληρώνει το μισό ενοίκιο των εκπαιδευτικών που θα επιλέξουν να έρθουν.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια