default-image

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: «Ανοίγει» τις πύλες του το 2021

Χανιά
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: «Ανοίγει» τις πύλες του το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από διαβεβαίωση της Λίνας Μενδώνη

Δέκα μήνες μετά την υπογραφή της χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό τριών τμημάτων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας, κι ενώ το κτίριο έχει αποπερατωθεί από το 2016, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο περιθώριο της επίσκεψης της στα Χανιά ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η λειτουργία του το συντομότερο δυνατόν.

Όπως ανέφερε η ίδια «Είχα την ευκαιρία να το επισκεφτώ, ο στόχος μας είναι να ανοίξει και να αποδοθεί το νωρίτερο δυνατόν. Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας είναι για την άνοιξη του 2021. Εξαρτάται βεβαίως από τους διάφορους διαγωνισμούς που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του ενταγμένου από την περιφέρεια έργου, μήπως φέρουμε λίγο πιο μπροστά το χρόνο και τον Ιανουάριο του 2021 το μουσείο μπορέσει να λειτουργήσει».

Η τελευταία χρηματοδότηση των 170.000 ευρώ για το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, προέβλεπε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί το αμφιθέατρο, η αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και το τμήμα εισιτηρίων. Και τα τρία τμήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα ,όπως επίσης ο αποθηκευτικός χώρος και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την οποία είχε ανακοινωθεί ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 770.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News