Επιτροπή αγώνα Χανίων: Ενάντια στην συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις

Χανιά
Επιτροπή αγώνα Χανίων: Ενάντια στην συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση στα Χανιά κατά της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτώβρη 2019, ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα κατά της νέας συμφωνίας, συγκέντρωση στην πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανιών ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε Παπαδομανωλάκης Μανώλης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν πάρα πολλοί από τους φορείς που συμμετείχαν.

Την Επιτροπή Αγώνα αποτελούν η επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σωματεία και αγροτικοί σύλλογοι, ο κτηνοτροφικός σύλλογος και ο σύλλογος γυναικών Χανίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας-ΗΠΑ, όπως τη λένε, υπογράφτηκε το 1990, ανανεώνεται κάθε χρόνο από όλες της μετέπειτα κυβερνήσεις και σήμερα σχεδιάζεται να γίνει πολυετής και να επεκταθεί.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις βάσεις: Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάμενων κατασκόπων» στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνηση τους στα Ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

Πρόκειται για ορμητήρια πολέμου του ΑμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού.

Δεν ξεχνάμε: Η βάση της Σούδας αποδείχθηκε αιχμή του δόρατος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας. Περιλαμβάνει μεγάλη αεροπορική βάση, λιμάνι και εγκαταστάσεις που στηρίζουν τα ΑμερικανοΝΑΤΟικά αεροσκάφη, τα πυρηνικά υποβρύχια, τα αεροπλανοφόρα που ξερνάνε το θάνατο κατά των λαών.

Η Επιτροπή Αγώνα σας καλεί την Δευτέρα 7 Οκτώβρη 2019 στις 9 το βράδυ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (Υψηλαντών και Μυλωνογιάννη) να ακυρώσουμε στην πράξη το πρόγραμμα FLEX που θέλουν να περάσουν και στα Χανιά η Αμερικάνικη πρεσβεία με τους συνεργάτες της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News