Στην Κρήτη η Λίνα Μενδώνη

Κρήτη
Στην Κρήτη η Λίνα Μενδώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα βρεθεί σε Ηράκλειο και Χανιά

Επίσκεψη σε Ηράκλειο και Χανιά πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, θα επισκεφτούν στις 8 π.μ. τις εγκαταστάσεις του τένις “Ηράκλειο ΟΑΑ” και στις 9:15 π.μ. το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στις 10:15 π.μ. θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο Δημαρχείο, και στις 11:30 π.μ. με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην Περιφέρεια.

Αύριο η υπουργός Πολιτισμού θα βρίσκεται στα Χανιά, προσκεκλημένη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, για να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου-Στρατηγείου της Επανάστασης του Θερίσου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μενδώνη με την ευκαιρία της επίσκεψής της θα βρεθεί και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στη Χαλέπα, το οποίο παραμένει ολοκληρωμένο σαν κτήριο, πλην όμως δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία, ενώ πιθανό να συμμετάσχει σε σύσκεψη για κρίσιμα τοπικά ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Αρχές των Χανίων είναι βέβαιο ότι θα ζητήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τόσο για το θέμα του νέου μουσείου όσο και την αποκατάσταση των ενετικών νεωρίων και άλλων μνημείων του τόπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News