Δίκη για το φόνο Δουρουντάκη: Ένα από τα διαμελισμένα μέλη του σώματός του δε βρέθηκε ποτέ

Χανιά
Δίκη για το φόνο Δουρουντάκη: Ένα από τα διαμελισμένα μέλη του σώματός του δε βρέθηκε ποτέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου

Με την εξέταση μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη, τον Μάρτιο του 2018, η οποία ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 45χρονος Χανιώτης, ο 40χρονος αδερφός του, καθώς κι ένα τρίτο άτομο. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της έκτασης όπου βρέθηκε θαμμένος ο αείμνηστος Δουρουντάκης τον Ιούνιο του 2018.

Από τους τρεις κατηγορούμενους, προσωρινά κρατούμενος είναι μόνο ο 45χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την ανθρωποκτονία τού 70χρονου. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο θανών μετέβη στο λατομείο του κρατώντας όπλο και ότι πυροβόλησε τον 70χρονο ευρισκόμενος σε άμυνα.

Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης βρέθηκε πολλές εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε περιοχή του Αλικιανού Χανίων. Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις 7 Μαρτίου του 2018, όταν για τελευταία φορά πήγε στο κοπάδι του, και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Ακολούθησαν πολύμηνες εξονυχιστικές έρευνες από την Αστυνομία, ενώ οι Αρχές είχαν εντοπίσει τότε και το σήμα από τις δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας που είχε ο Δουρουντάκης. Σημειώνεται ότι το σήμα του ενός κινητού “φανέρωνε” διαφορετική τοποθεσία από αυτή που έδειχνε η δεύτερη συσκευή. Η σορός του Δουρουντάκη εντοπίστηκε τελικά τον Ιούνιο του 2018, μετά από υπόδειξη του 45χρονου κατηγορούμενου.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου για την επίμαχη υπόθεση, κατέθεσαν η χήρα, η μία από τις κόρες του αείμνηστου Δουρουντάκη, καθώς κι ένας αστυνομικός της Ασφάλειας Χανίων που είχε ασχοληθεί επισταμένως με την υπόθεση.

Στις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, ειπώθηκε - μεταξύ άλλων - ότι το νεκρό σώμα του άτυχου Χανιώτη διαμελίστηκε προτού μεταφερθεί από το λατομείο, ιδιοκτησίας των κατηγορουμένων αδελφών, στο μέρος όπου θάφτηκε μαζί με το αυτοκίνητό του, σε περιοχή του Αλικιανού Χανίων. Εξάλλου, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, ένα από τα διαμελισμένα μέλη του αδικοχαμένου Δουρουντάκη δε βρέθηκε ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την εξέτασή του από το δικαστήριο ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας, ο 45χρονος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης ομολόγησε την πράξη του αφότου εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που αποδείκνυαν ότι στο λατομείο βρέθηκαν ίχνη αίματος και DNA του θανόντος. Τότε ήταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό, που ο 45χρονος “λύγισε” και ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με τις εν λόγω μαρτυρίες, ο 45χρονος, αφού διαμέλισε τη σορό του 70χρονου, την έβαλε μαζί με το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου στον τράκτορα με τον οποίο μετέφερε το... μακάβριο φορτίο στον Αλικιανό Χανίων. Εκεί σε μια μάντρα-οικόπεδο, και σε βάθος αρκετών μέτρων, εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2018 το πτώμα του Δουρουντάκη, μετά από υποδείξεις του ίδιου του 45χρονου. Εξάλλου, ο αστυνομικός-μάρτυρας αναφέρθηκε και στις έρευνες που είχαν γίνει για τον εντοπισμό του 70χρονου, εξετάζοντας αρχικά το στίγμα των κινητών τηλεφώνων του θύματος.

Ζήτησε συγνώμη από τη χήρα ο 45χρονος

Πάντως επισημαίνεται ότι, κατά την έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης, ο 45χρονος ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ωστόσο η χήρα του Δουρουντάκη απάντησε ότι δεν τη δέχεται. Εξάλλου, η προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου είχε στιγμές μεγάλης έντασης. Τόσο η κατάθεση της κόρης του 70χρονου, αλλά κυρίως αυτή της χήρας του Δουρουντάκη ήταν ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά. Οι δύο γυναίκες ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις του 70χρονου με τον 45χρονο και τον 40χρονο αδερφό του ήταν αρχικά πολύ καλές, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ήταν τεταμένες λόγω διαφορών που είχαν μεταξύ τους.

Εξάλλου, κατά την εν λόγω συνεδρίαση, τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από τα Δικαστήρια Ρεθύμνου ήταν “δρακόντεια”. Μετά την κατάθεση των τριών πρώτων μαρτύρων του κατηγορητηρίου, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί με την εξέταση κι άλλων μαρτύρων σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News