Ξανά στη φυλακή ο 54χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα αστυνομικούς

Χανιά
Ξανά στη φυλακή ο 54χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα αστυνομικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και 5 μηνών

Στα «μαλακά» έπεσε ο 54χρονος Κρητικός, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015, είχε ανοίξει πυρ τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς, στις Βρύσσες Αποκορώνου στα Χανιά.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και 5 μηνών, ωστόσο, είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και παρέμενε μέχρι χθες ελεύθερος.

Τη χθεσινή ημέρα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά, τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Μπορεί η ποινή που του επιβλήθηκε να μειώθηκε σημαντικά, ωστόσο, μετά την καταδίκη του και σε δεύτερο βαθμό, ο 54χρονος αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή.

Σημειώνεται, πάντως, ότι μετά τη σύλληψή του, ο 54χρονος είχε κρατηθεί για περίπου 14 μήνες κι έτσι έχει εκτίσει μέρος της ποινής του.

Το συμβάν

Το συμβάν είχε λάβει χώρα στις 23 Μαρτίου του 2015, με τον καταδικασθέντα να ανοίγει πυρ με καραμπίνα εναντίον αστυνομικών, σε μπλόκο έξω από τις Βρύσες Χανίων.

Από την ένοπλη επίθεση είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Ο κατηγορούμενος είχε δικαστεί σε πρώτο βαθμό τον Μάιο του 2016 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Ο 54χρονος κρίθηκε τότε ένοχος –μεταξύ άλλων- για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών.

Του αναγνωρίστηκαν, ωστόσο, από την Έδρα τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Τελικά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών και 5 μηνών, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Τι αποφασίστηκε χθες

Η έφεση του 54χρονου εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά: Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος δύο αστυνομικών, ενώ απαλλάχθηκε για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των άλλων δύο ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Εξάλλου, εκτός από τα δύο ελαφρυντικά που του είχαν αναγνωριστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χθες του αναγνωρίστηκε επιπλέον το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Στον καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για τον κάθε έναν από τους δύο αστυνομικούς, με την συνολική ποινή να συγχωνεύεται τελικά στα 8 έτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News