Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

Χανιά
Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντήσεις από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη περιμένει ο συνήγορος του 27χρονου

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Suzanne Eaton βρίσκεται η πλευρά της υπεράσπισης του 27χρονου Κρητικού, που έχει ομολογήσει το στυγερό έγκλημα. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, με δηλώσεις του ο δικηγόρος του προφυλακισθέντος νεαρού κ. Παντελής Ζέλιος.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης σε τηλεοπτική εκπομπή του Star, «έχει ήδη οριστεί πραγματογνώμων και βρισκόμαστε εν αναμονή της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης». Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο, «περιμένουμε να δούμε εάν βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη στο θύμα».

Επίσης, σημαντικό για τον κ. Ζέλιο είναι να δούμε εάν από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει ο ακριβής χρόνος κατάληξης του θύματος. «Δηλαδή εάν ήταν την ώρα που την είχε στο πορτμπαγκάζ, όπως αναφέρει ο δράστης, ή αν ήταν μετά που την πέταξε στην τρύπα, στο γερμανικό καταφύγιο».

Όπως επισήμανε ακόμη ο δικηγόρος του 27χρονου, ο εντολέας του δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ενώ επανέλαβε ότι ο πελάτης του έχει ομολογήσει την ανθρωποκτονία. Αναφορικά με τον βιασμό, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «έχει μεγάλη σημασία να δούμε εάν το θύμα ήταν εν ζωή, αναίσθητο, ή εάν είχε τις αισθήσεις του και μπορούσε να καταλάβει αυτό που γινόταν εκείνη τη στιγμή στο κορμί της».

Σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο εντολέας του έχει πει πως, όταν βίασε την άτυχη βιολόγο, εκείνη δεν είχε τις αισθήσεις της.

Εξάλλου, ο κ. Ζέλιος μίλησε και για τις συνολικά πέντε καταγγελίες που έχουν γίνει από γυναίκες για επίθεση που δέχτηκαν από τον πελάτη του. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο δικηγόρος, οι γυναίκες «αναφέρουν ότι δέχτηκαν μια επίθεση από το αυτοκίνητο του δράστη. Από εκεί και πέρα, είναι όπως το περιστατικό με την άτυχη Suzanne, δηλαδή το πρώτο χτύπημα, που ήταν ουσιαστικά ένα άγγιγμα. Από εκεί και πέρα, ο δράστης σταματούσε και έφευγε».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, μία από αυτές τις φορές ο εντολέας του είχε προβεί σε πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Στις άλλες γυναίκες έκανε αυτή ας πούμε την “προσέγγιση” με το αυτοκίνητο, αλλά μετά συνειδητοποιούσε τι έκανε και σηκωνόταν και έφευγε. Ο ίδιος δηλώνει ότι σε μια γυναίκα είχε κατέβει από το αμάξι και τη ρώτησε εάν είχε χτυπήσει, αν χρειάζεται κάτι κ.λπ. Εκείνη του είπε αυτή “όχι” και τότε αυτός μπήκε στο αμάξι και συνέχισε την πορεία του. Εκείνη την τραγική μέρα (σ.σ. αναφέρεται στην ημέρα δολοφονίας της Eaton), ο ίδιος είπε ότι θόλωσε, δεν καταλάβαινε τι έκανε, τον κατέλαβαν κάποιες δυνάμεις σκοτεινές, που έκαμψαν όλες τις αντιστάσεις, τη λογική του», δήλωσε ο Παντελής Ζέλιος.

Ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του είχε επισκεφτεί ποτέ ψυχίατρο ή εάν έπαιρνε ποτέ κάποια αγωγή, ο κ. Ζέλιος απάντησε: «Απ’ ό,τι γνωρίζω, και απ’ ό,τι μου έχουν πει από το περιβάλλον του, όχι. Πίστευε ότι είναι μοναχός Σαολίν, γνώστης πολεμικών τεχνών... διαλογισμούς... τέτοιες ιστορίες δηλαδή».

Εξάλλου, όταν ο δικηγόρος ερωτήθηκε για το εάν η οικογένεια του κατηγορουμένου είχε διαπιστώσει κάτι να πηγαίνει “στραβά” με τον άνθρωπό τους, ο κ. Ζέλιος απάντησε αρνητικά.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί ο χρόνος κατά τον οποίο σημειώθηκαν οι καταγγελλόμενες επιθέσεις σε βάρος γυναικών από τον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου του 2017, στον Ταυρωνίτη Χανίων. Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η “δράση” του νεαρού φέρεται να διακόπτεται για περίπου ενάμιση χρόνο. Η αμέσως επόμενη επίθεση σε βάρος γυναίκας φέρεται να έλαβε χώρα στις 2 Απριλίου του 2019, στις Μουρνιές Χανίων. Κατόπιν, η “δράση” του 27χρονου φέρεται να κορυφώνεται με τρεις επιθέσεις: στις 2 Μαΐου στην Κίσσαμο και στις 30 του ίδιου μήνα με δύο επιθέσεις - και πάλι - στην Κίσσαμο.

Ενδιαφέρον προκαλεί, εξάλλου, ότι ο προφυλακισθείς Κρητικός φέρεται να είχε επιτεθεί σε γυναίκες διαφόρων ηλικιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News