Χανιά

Παρουσία του επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. τα εγκαίνια του Α.Τ. Πλατανιά

Εγκαίνια νέου Αστυνομικού Τμήματος στον Πλατανιά

Αιχμές Παύλου Πολάκη κατά της Ν.Δ.: «Εμείς δε θέλουμε ΕΛ.ΑΣ των ρουσφετιών»

Παρουσία του επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Λαγουδάκη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ στην Κρήτη και τα Χανιά, εγκαινιάστηκε σήμερα στο Γεράνι το νέο κτήριο που θα στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά.

Να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην πιο τουριστική περιοχή των Χανίων, έρχεται το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, που από σήμερα στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο κτήριο στην περιοχή του Γερανίου.

«Κύριο μέλημα του αρχηγείου της ΕΛΑΣ είναι ο συνεχής εκσυγχρονισμός και η επένδυση σε σύγχρονους εξοπλισμούς που ενισχύουν την απόδοση των υπηρεσιών μας , σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον», τόνισε ο κ. Λαγουδάκης σε δηλώσεις του.

«Η μετεγκατάσταση του ΑΤ Πλατανιά στο Γεράνι, έδρα του δήμου, είναι σε κεντρικότερο σημείο, κοντά στην τουριστική περιοχή, συντελεί στην ευκολότερη πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων κ. Γιώργος Λιμπινάκης.

«Βλέπω τα τελευταία χρόνια ότι ο δείκτης της ασφάλειας είναι ο σημαντικότερος από τους δείκτες που αξιολογούν οι ξένοι όταν επιλέγουν κάποια περιοχή για διακοπές», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.  

Το 2017 με την αναδιάταξη των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ καταργήθηκαν δύο αστυνομικά τμήματα του Πλατανιά και διατηρήθηκε ένα το οποίο στεγαζόταν μέχρι χθες σε ένα κτήριο ακατάλληλο στις Βουκολιές.

«Προκύπτει από μια επιχειρησιακή ανάγκη ουσίας διότι σαφώς εδώ έξι μήνες και όχι δύο, έχουμε πληθυσμό που αγγίζει το τριπλάσιο του μόνιμου και έχουμε 121 χωριά με μόνιμους κατοίκους», δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει μια αστυνομία η οποία θα είναι το μακρύ χέρι της καταστολής του κράτους απέναντι στους αγώνες των πολιτών.

«Εμείς θέλουμε μια αστυνομία που να είναι φίλος με τον πολίτη, θέλουμε μια αστυνομία που να ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα, να ασχολείται με την κάθε λογής παραβατικότητα, χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς ρουσφέτια, χωρίς παζάρια», ανέφερε ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης.

«Να είστε σίγουροι ότι πάνω απ’ όλα θα είμαστε καθημερινά στους δρόμους, θα είμαστε οι επαγγελματίες αστυνομικοί, αυτοί που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα…

Το κτήριο που στεγάζει πλέον το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά είναι δωρεά του αγροτικού συνεταιρισμού Γερανίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια