24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ τον Οκτώβρη - Συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Ελλάδα
24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ τον Οκτώβρη - Συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απάντηση των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας στις 2 Οκτωβρίου 2019 αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Mεταξύ αυτών το Εργατικό Κέντρο Χανίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επανακαθορίσει την ημέρα της απεργίας για τις 2 Οκτωβρίου, «μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να τραβήξει πιο πίσω την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά». Την ίδια απόφαση έλαβαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα Εργατικά Κέντρα Ναυπακτίας, Κοζάνης, Φθιώτιδας και Πύργου.

Μεταξύ άλλων, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αποφάσισε την προκήρυξη εικοσιτετράωρης κλαδικής πανελλαδικής απεργίας στις 2 Οκτωβρίου, όπως, επίσης και το Εργατοϋπαλληλικό Τμήμα Χαλκιδικής, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία και άλλα Εργατικά Κέντρα και άλλες Ομοσπονδίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News