Με ποδήλατα έφτασαν στο Δήμαρχο οι μαθητές με αιτήματα για ασφαλή μετακίνηση

Χανιά
Με ποδήλατα έφτασαν στο Δήμαρχο οι μαθητές με αιτήματα για ασφαλή μετακίνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Χανίων διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι στις προτεραιότητες του Δήμου είναι η ενθάρρυνση της ήπιας κινητικότητας στην πόλη

Επιστολή με τα αιτήματά τους για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ασφαλή μετακίνηση στην πόλη, παρέδωσαν σήμερα στον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη μαθητές και μαθήτριες της τέταρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Η επίσκεψη των μαθητών έγινε στο πλαίσιο των δράσεων, που έχουν προγραμματιστεί από τον δήμο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019. Οι μαθητές έφτασαν στο Δημαρχείο με τα ποδήλατά τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνοδεία της Τροχαίας Χανίων, εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και μελών της Συλλογικότητας «Ποδηλάτρεις».

Ο δήμαρχος Χανίων, αφού άκουσε τα αιτήματα των παιδιών, τα διαβεβαίωσε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η ενθάρρυνση της ήπιας κινητικότητας στην πόλη και η προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, μέσα από στοχευμένες δράσεις. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης τα παιδιά πρότειναν στον κ. Σημανδηράκη και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, να τα ακολουθήσουν με τα ποδήλατά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, πρόταση, που ο δήμαρχος Χανίων, αποδέχτηκε.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από χτες Τρίτη η ενημέρωση, που πραγματοποιούν υπάλληλοι του δήμου σε σχολικές μονάδες αναφορικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), καλώντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν στο ειδικό ερωτηματολόγιο για το πώς θέλουν την πόλη των Χανίων.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News