Βασίλης Κατσούλης: «Έγκλημα καλά οργανωμένο» ο θάνατος του γιου μου, έχω αδιάσειστα στοιχεία

Κρήτη
Βασίλης Κατσούλης: «Έγκλημα καλά οργανωμένο» ο θάνατος του γιου μου, έχω αδιάσειστα στοιχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη περιμένει δικαίωση η οικογένεια Κατσούλη: «Θα φτάσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια», λέει στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πατέρας του αδικοχαμένου φιλάθλου

Για ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα μιλά η οικογένεια του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, πέντε χρόνια μετά την επίθεση στο γήπεδο του Ηροδότου που τον οδήγησε στον θάνατο.

Ο πατέρας του 46χρονου τότε Κώστα Κατσούλη κάνει λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι «έχει επιβληθεί πέπλο σιωπής από το κατεστημένο του ποδοσφαίρου».

Μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο κ. Βασίλης Κατσούλης τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του.

Το περασμένο Σάββατο συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την επίθεση που είχε συγκλονίσει όχι μόνο τον φίλαθλο κόσμο, αλλά το πανελλήνιο, και η οικογένεια του θύματος περιμένει ακόμη δικαίωση.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βασίλης Κατσούλης, «οι λίγοι ένοχοι που παραπέμφθηκαν είναι εκτός φυλακής, καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, με συνέπεια να πρέπει να επαναληφθεί η δίκη».

Ο ίδιος ωστόσο, με ανάμικτα τα αισθήματα του πόνου και της οργής, τονίζει πως «αυτή τη φορά, πρόθεση της οικογένειας είναι να μην πάει στο δικαστήριο όπως τα πρόβατα στη σφαγή». Δηλώνει δε πως, αν και αυτή τη φορά δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, δε σκοπεύει να καταθέσει τα όπλα.

Ο κ. Βασίλης Κατσούλης μιλά για αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία κατά την εκτίμησή του συνηγορούν στο ότι το έγκλημα ήταν καλά σχεδιασμένο. Στέκεται στο γεγονός ότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετατράπηκε σε πρόκληση σκοπούμενων θανατηφόρων σωματικών βλαβών, στο ότι υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις που αναφέρουν ότι ο άτυχος 46χρονος υπέστη απλή σωματική βλάβη από την επίθεση, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες και αξονικές τομογραφίες που αποδεικνύουν ότι είχε τραυματιστεί βαριά στο κεφάλι.

Οι φωτογραφίες

«Το μεγάλο πρόβλημα για μένα ήταν ότι ούτε οι ανακριτές, ούτε οι δικοί μας οι συνήγοροι, ούτε άλλοι παράγοντες της δίκης δεν επισκόπησαν στις φωτογραφίες που συνόδευσαν την ιατροδικαστική έκθεση και από τις οποίες σαφώς αποδεικνύεται το λιντσάρισμα. Αυτόπτες μάρτυρες που μας ενημέρωσαν για το τι είχε συμβεί, μας έκαναν να πιστεύουμε ότι ο Κώστας δεν ήταν απλά χτυπημένος, ήταν λιντσαρισμένος στη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού. Τουλάχιστον επτά άτομα τον περικύκλωσαν, χωρίς να του αφήσουν διέξοδο», σημείωσε ο πατέρας του 46χρονου τότε Κώστα Κατσούλη.

Για συγκάλυψη μιλά η οικογένεια  - Αγώνας για την αποκατάσταση της αλήθειας

«Ο Κώστας ήταν οπαδός μιας ομάδας ανύπαρκτης», υποστηρίζει η οικογένεια του θύματος, που θεωρεί ότι η επίθεση που δέχτηκε εκείνη τη μοιραία μέρα της 14ης Σεπτεμβρίου του 2014 στο γήπεδο του Ηροδότου δεν ήταν τυχαία. Ιατροδικαστική έκθεση που συντάχθηκε στην Κρήτη δεν αναφέρει ούτε ένα χτύπημα στην περιοχή του κεφαλιού, σύμφωνα με τον πατέρα του Κώστα Κατσούλη, ενώ, όπως τονίζει ο ίδιος, ο προϊστάμενος της ΜΕΘ δήλωνε έκθαμβος διότι δεν μπορούσε να αποδώσει κάπου την αιμορραγία, παρότι είχαν συρραφτεί τα τραύματα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «απέναντί μας είχαμε ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες αποδεικνύεται ότι ήταν τελείως σε λάθος κατεύθυνση, και είχαν αποπροσανατολίσει τις έρευνες της Αστυνομίας, η οποία από την πρώτη στιγμή δεν έκανε καμία προσαγωγή αυτοπτών μαρτύρων από το γήπεδο. Την επόμενη μέρα ανακάλυψε η Αστυνομία τέσσερις κηλίδες αίματος, από τις οποίες πήρε δείγμα μόνο από τη μία και ποτέ δεν ταυτοποιήθηκε. Επιπλέον, δε φρόντισε να κλείσει το γήπεδο μετά τα επεισόδια, κι έτσι τα όποια ενοχοποιητικά στοιχεία εύκολα εξαφανίστηκαν».

Η οικογένεια του αδικοχαμένου φιλάθλου υπόσχεται ότι θα συνεχίσει την τιτάνια προσπάθεια αποκάλυψης των στοιχείων της υπόθεσης, με στόχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την τιμωρία όσων συνειδητά συμμετείχαν στη συγκάλυψή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News