Παράταση... διακοπών για τους μαθητές σε Γυμνάσιο & Λύκειο στο Κολυμπάρι

Χανιά
Παράταση... διακοπών για τους μαθητές σε Γυμνάσιο & Λύκειο στο Κολυμπάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις... συνηθισμένες ελλείψεις ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα Χανιά

Με κενά τόσο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άρχισε η νέα σχολική χρονιά και στα Χανιά.

Στο δημοτικό σχολείο της ακριτικής Γαύδου ο αγιασμός για τους δύο και μοναδικούς μαθητές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την άφιξη του πλοίου της γραμμής, παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανόλη Μηλιαράκη. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με καθυστέρηση στο γυμνάσιο και στο λύκειο Κολυμβαρίου όπου ο αγιασμός θα τελεστεί τη Δευτέρα λόγο των εργασιών επισκευής του κτηρίου.

Μήνυμα στήριξης στη σχολική κοινότητα απηύθυνε από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης ανακοινώνοντας ότι από τη φετινή σχολική χρονιά θα τεθούν στη διάθεση των μαθητών καινοτόμα προγράμματα με στόχο τη διασύνδεση του πολιτισμού με την παιδεία. «Η αυτοδιοίκηση θα είναι στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων» δήλωσε από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων όπου παραβρέθηκε στον αγιασμό, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.

«Στόχος είναι με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων μας να διαμορφωθούν ολοκληρωμένοι πολίτες που θα σέβονται την προσωπικότητα και τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων και θα είναι η ελπίδα του αύριο» πρόσθεσε ο κ. Καλογερής, ο οποίος συνέστησε στους μαθητές να χρησιμοποιούν με γνώση και μέτρο το διαδίκτυο.

Σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής και σε πρώτη φάση τα ολοήμερα τμήματα δεν θα λειτουργούν με πληρότητα. Θετικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών για τα τμήματα παράλληλης στήριξης είναι διπλάσιος από πέρυσι και υπάρχει αντιστοιχία ένας προς έναν. Κανονικά τελέστηκαν χθες οι αγιασμοί σε όλα τα απομακρυσμένα σχολεία στην ενδοχώρα των Χανίων, όπως στα Δημοτικά Σχολεία Έλους, Ανώπολης Σφακίων και Κουντούρας.

Δεν άνοιξαν Γυμνάσιο και Λύκειο Κολυμπαρίου

Με τα συνηθισμένα κενά σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων άρχισε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά και για τα γυμνάσια και τα λύκεια των Χανίων. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του γυμνασίου και του λυκείου Κολυμπαρίου, οι καλοκαιρινές διακοπές πήραν ολιγοήμερη παράταση, καθώς η μη ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του κτηρίου δεν επέτρεψε την τέλεση του αγιασμού. Έτσι με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων ο αγιασμός θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Ζερβάκης αναφορικά με τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών, εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες με τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών θα καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό.

«Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι τα σχολεία από σήμερα μπορούν να λειτουργήσουν όχι στοιχειωδώς, αλλά αξιοπρεπώς. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, σίγουρα χρειαζόμαστε κόσμο προκειμένου να καλύψουμε τα κενά ακόμη και στο τελευταίο σχολείο της περιοχής μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μήνυμα του ο κ. Ζερβάκης πρόσθεσε πως «το δικό μας το χρέος είναι να δημιουργούμε και να προσφέρουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκτήσουν όχι μόνο την καλύτερη δυνατή μόρφωση μέσα στο σχολείο, αλλά παράλληλα να φροντίζουμε η πορεία τους αυτή να είναι γεμάτη από χαρά και αγάπη για τη γνώση, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη. Κι ας μας συνοδεύει και σ’ αυτό το φετινό μας ταξίδι η ρήση του Πλούταρχου: «Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News