Γαύδος: Δύο αδέρφια oι μοναδικοί μαθητές του σχολείου

Χανιά
Γαύδος: Δύο αδέρφια oι μοναδικοί μαθητές του σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμόγελα για την Κέλλη,το Νικόλα και τη δασκάλα τους

Χωρίς προβλήματα και με πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα άρχισε η νέα σχολική χρονιά για τους δύο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαύδου. Ο αγιασμός τελέστηκε στις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης με την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό από τα Χανιά κ. Μαρία Δανά να βρίσκεται στη θέση της και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλη Μηλιαράκη να δίνει το "παρών" σε μια συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση.

«Η παρουσία μου σήμερα στην ακριτική Γαύδο μετά από μία δύσκολη για μας περίοδο, αποδεικνύει τη στήριξη μας σε κάθε παιδί ακόμη και των πιο απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών. Όλα έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και η πολιτεία έχει χρέος να σταθεί δίπλα τους» ανέφερε ο κ. Μηλιαράκης . Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην έναρξη της περυσινής σχολικής χρονιάς όπου η δασκάλα που τοποθετήθηκε αρχικά, αποχώρησε λίγες μόλις μέρες μετά αρνούμενη τη θέση, φέτος η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσε πολύ πρόωρα ως στόχο την κάλυψη της θέσης στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο του νησιού.

Αδέρφια οι δύο μαθητές

Έτσι, για τα δύο αδέλφια,  μαθητές της τετάρτης Δημοτικού, την Κέλλη και τον Νικόλα, η σχολική χρονιά αρχίζει φέτος αισιόδοξα και μάλιστα με περισσότερα εργαλεία για τη μόρφωση τους. Όπως είπε ο κ. Μηλιαράκης, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη αρμόδιο για θέματα παιδείας, έγινε η προμήθεια διαδραστικού πίνακα ο οποίος θα τοποθετηθεί στο σχολείο του νησιού.

(Η δασκάλα του σχολείου)

«Καταφέραμε πέρυσι τα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικής γλώσσας και πληροφορικής. Φέτος θα επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με σχολείο της πόλης των Χανίων» ανέφερε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπογραμμίζοντας ότι υπηρεσία θα βρίσκεται στο πλευρό της δασκάλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News