Χανιά

Διάθεση ακριβών φαρμάκων και στα φαρμακεία της γειτονιάς

Φάρμακα για καρκίνο και σκλήρυνση και σε ιδιωτικά φαρμακεία

Εν αναμονή της απόφασης του υπουργείου Υγείας χιλιάδες πάσχοντες

Ανάσα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, θα δώσει η απόφαση που αναμένεται από το Υπουργείο Υγείας για χορήγηση ογκολογικών και άλλων ακριβών φαρμάκων όχι μόνο από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Με βάση το σχεδιασμό, ο κάθε ασθενής θα δηλώνει στον ΕΟΠΥΥ τις ανάγκες που έχει για τη θεραπεία του καθώς και  σε ποιο ιδιωτικό φαρμακείο θέλει να αποσταλούν τα φάρμακα.

Ο ΕΟΠΥΥ θα αναλαμβάνει να αγοράζει τα φάρμακα χωρίς εμπλοκή των φαρμακοποιών, ώστε στη συνέχεια να τα διαθέσει για τον ασφαλισμένο του στο ιδιωτικό φαρμακείο, με τη σχετική διευκρίνηση πως απευθύνονται σε συγκεκριμένο πάσχοντα.

Μέχρι στιγμής οι κατηγορίες φαρμάκων που θα διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία αφορούν  στη σκλήρυνση κατά πλάκας και στον καρκίνο. Είναι άλλωστε οι δύο κατηγορίες θεραπειών που ταλαιπωρούν περισσότερο τους ασφαλισμένους οι οποίοι αναγκάζονται να περιμένουν με τις ώρες  στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να εξυπηρετηθούν.

Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν διατυπώσει τις διεκδικήσεις τους καθώς αναμένουν πρώτα την πρόταση του υπουργού. Αυτό που μελετάται πάντως είναι να λαμβάνουν μία πάγια αποζημίωση ανά σκεύασμα που θα διαθέτουν στον κάθε πάσχοντα.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αυτό που θα διεκδικήσουν είναι να μην καταλήγουν τα φάρμακα απ’ ευθείας στα φαρμακεία της γειτονιάς αλλά στις φαρμακαποθήκες.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια