Ξεκινούν οι εργασίες για τα Μεσκλά μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου

Χανιά
Ξεκινούν οι εργασίες για τα Μεσκλά μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΑΚ υπέγραψε σύμβαση για την αποκατάσταση των καταστροφών

Τεράστιες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η Θεομηνία του Φεβρουαρίου στα Χανιά, με τις Αρχές ακόμα και τώρα, μήνες ολόκληρους μετά την καταστροφή, να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις «πληγές» της πόλης.

Μία από αυτές τις περιοχές που μετρούν ακόμα τις ζημιές της κακοκαιρίας είναι και τα Μεσκλά Πλατανιά, με τους πολίτες μάλιστα το καλοκαίρι να προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης έργου για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή Μεσκλών Π.Ε. Χανίων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Σχετικά με την εκτέλεση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι θεομηνίες του περασμένου Φεβρουαρίου στην περιοχή Μεσκλών και σε συνέχεια των όσων ήδη ανακοινώθηκαν (στις 23-08-2019) υπεγράφη στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 η σύμβαση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης ζημιών κεντρικού αγωγού Μεσκλών - Μυλωνιανών του Ο.Α.Κ. Α.Ε στην Π.Ε Χανίων, λόγω εντόνων καιρικών φαινομένων στις 25/02/2019» με την ανάδοχο εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ».

Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. ανέθεσε στον Ανάδοχο την εκτέλεση του έργου έναντι του συνολικού ποσού των 699.473,48 € προ Φ.Π.Α.

Οι αναφερθείσες εργασίες έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έξι (6) μηνών και αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν κυρίως στο τμήμα του αγωγού μεταξύ των οικισμών Φουρνέ και Αλικιανού και σε μικρότερη έκταση στο τμήμα μεταξύ Φουρνέ και Μεσκλών.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News