Χανιά

«Πόρτα» σε ΑμΕΑ που προσελήφθησαν στη ΔΕΥΑΧ

Έντονες διαμαρτυρίες για την αδικία

Να αρθεί η αδικία σε βάρος δύο εργαζομένων με προβλήματα αναπηρίας, ικανών να εργαστούν, που ενώ προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΧ, το Διοικητικό Συμβούλιο τούς απορρίπτει με βάση τον εσωτερικό κανονισμό, ζητούν σωματεία εργαζομένων και αναπήρων.


Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Χανίων, στις 22 Αυγούστου, κρίθηκε ότι οι δύο εργαζόμενοι δεν μπορούν να προσληφθούν στο τεχνικό προσωπικό λόγω του ποσοστού αναπηρίας τους. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε αντιδράσεις, με πρώτη τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων να καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ για προκλητική συμπεριφορά.
Χθες, η πρόεδρος του Σωματείου Αναπηρίας Χανίων και εκπρόσωπος της ΕΣΑΜΕΑ κ. Αμαλία Μπασιά, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Φώτη Ρηγανάκο και εκπροσώπους άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χανίων, ενώ συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, ζητώντας την παρέμβασή του για να αποκατασταθεί η ισότητα σε σχέση με την αντιμετώπιση των δύο εργαζομένων.


«Πλέον, με τον Νόμο 4440, οι ανάπηροι μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε διαγωνισμό και να καταλαμβάνουν το 15% των θέσεων εργασίας σε φορείς του Δημοσίου. Μπορώ να καταλάβω αν ένας ανάπηρος, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας που έχει, μπορεί ή όχι να εργαστεί στο τεχνικό τμήμα μιας υπηρεσίας. Στην περίπτωση των δύο εργαζομένων, μπορεί η ΔΕΥΑΧ να τους τοποθετήσει σε γραφεία, όπως εξάλλου ζητά και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης», τόνισε η κ. Μπασιά, επισημαίνοντας ότι «άτομα με προβλήματα αναπηρίας, αποδεδειγμένα, αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους σε σχέση με τους υγιείς».


Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Χανίων ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας στους δύο διαγωνιζόμενους που πέρασαν τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καταγγέλλει ότι ανάλογες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ακόμη ότι «προκηρύξεις και θέσεις εργασίας που δίνουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με κάποιο ποσοστό αναπηρίας είναι ελάχιστες και αν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ακυρώνονται, οδηγούμαστε κυριολεκτικά στον μεσαίωνα. Πολύ περισσότερο όταν στη ζούγκλα της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς εργασίας, ένας ιδιώτης δε θα πάρει έναν εργαζόμενο με αναπηρία, αλλά και αν τον πάρει, δε θα σεβαστεί το πρόβλημά του στον βωμό της υψηλής κερδοφορίας».

«Να τροποποιηθεί ο κανονισμός»

Τα εργατικά σωματεία θέτουν θέμα τροποποίησης του κανονισμού της ΔΕΥΑΧ, ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμοί και αδικίες σε βάρος συνανθρώπων μας με κινητικά ή άλλα προβλήματα.
«Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει ένας άδικος κανονισμός, που στερεί σε ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν το δικαίωμα της εργασίας. Δεν μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός των εργαζομένων. Άμεσα καλούμε τη νέα δημοτική Αρχή να δώσει λύση στο πρόβλημα των δύο συναδέλφων και να αλλαχθεί το άρθρο 47 του κανονισμού της ΔΕΥΑΧ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Φώτης Ρηγανάκος.

Σχόλια