Ο Ευτύχης Δαμιανάκης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Χανιά
Ο Ευτύχης Δαμιανάκης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Π. Σημανδηράκης κάλεσε τις παρατάξεις να συνεργαστούν ενώ το στίγμα των προθέσεων τους έδωσαν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών ομάδων

Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Χανιά Κοιτάμε Μπροστά» Ευτύχης Δαμιανάκης ο οποίος προτάθηκε από δημοτικό σύμβουλο της ομάδας του, εκλέχτηκε πρόεδρος του νέου δημοτικού συμβουλίου Χανίων. 

Με 27 ψήφους υπέρ, 18 λευκά και τη Λαϊκή Συσπείρωση να απέχει της ψηφοφορίας λόγο διαφωνίας επί του νομοθετήματος, ο κ. Δαμιανάκης έτυχε αποδοχής από την πλειοψηφία του σώματος.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο νέος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα εργαστεί με ακεραιότητα ,διαφάνεια και αποτελεσματικότητα .

«Η ανοχή θα είναι δεδομένη όσον αφορά στα μεγάλα προβλήματα των Χανίω δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Η απάντηση τα Χανιά μας, Άρης Παπαδογιάννης .

Το στίγμα της στάσης που θα κρατήσουν οι δημοτικές τους ομάδες έδωσαν επίσης ο Ευτύχης Δαμιανάκης και ο Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Από τη διαδικασία απουσίασε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας , με τον Γιώργο Ξανθουδάκη που τον εκπροσώπησε να τονίζει ότι ο «δήμος ενεργών πολιτών» θα συνεργαστεί για το καλό των Χανίων.

Η στήριξη στη νέα δημοτική αρχή θα καθοριστεί με μοναδικό κριτήριο αν οι προτάσεις της θα δίνουν προοπτική λύσεων στα συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου ξεκαθάρισε ο Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πρώτα ο άνθρωπος Γιάννης Σαρρής.

Θα κινηθούμε στο πνεύμα που κινήθηκε ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Παπαντωνάκης ο οποίος αποσύρθηκε φέτος, δήλωσε ο νέος επικεφαλής της ομάδας Νίκος Βουρλάκης ενώ ο Σεραφείμ Ρίζος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι δεν θα επικροτήσει συνεργασίες.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Χανίων, έγινε επίσης η εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Ψηφοφορία διεξήχθη και για την ανάδειξη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News