Στηρίζουν απόλυτα τις ευπαθείς ομάδες - Άμεσες δράσεις και υπηρεσίες πρόνοιας

Κρήτη
Στηρίζουν απόλυτα τις ευπαθείς ομάδες - Άμεσες δράσεις και υπηρεσίες πρόνοιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράσεις κοινωνικής πολιτικής από τον δήμο Χανίων

Το πλαίσιο των άμεσων δράσεων της νέας δημοτικής Αρχής στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ανακοίνωσε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη. Ο Δήμος συνεχίζει τη στήριξη των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για την ενίσχυση του οποίου διοργανώνεται αύριο Κυριακή ημέρα αλληλεγγύης, ενώ διατηρείται ο θεσμός της ενίσχυσης φοιτητών και μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με οικονομική δυσχέρεια.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το υδροψυχαγωγικό πάρκο Χανίων, στην περιοχή του Βαρυπέτρου, ανοίγει τις πύλες του για καλό σκοπό.

 Αντί εισόδου, οι οικογένειες που θα προσέλθουν στο πάρκο καλούνται να συνεισφέρουν σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μπορούν επίσης να προσφέρουν σχολικά είδη.

Από την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 του μήνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα διαθέσει σχολικά είδη σε 210 παιδιά, οι γονείς των οποίων αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της νέας σχολικής περιόδου. Μέριμνα λαμβάνεται και για φοιτητές, καθώς η δημοτική Αρχή θα εξασφαλίσει, για όσους πληρούν τα κριτήρια, το λεγόμενο “κουτί του φοιτητή”: «Ανοίγει και φέτος για την ακαδημαϊκή χρονιά και είναι έτοιμο να γεμίσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη οικιακής χρήσης και προσωπικής υγιεινής και να σταλεί σε είκοσι Χανιώτες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, οι οικογένειες των οποίων στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο», εξήγησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η συνεργασία του Δήμου Χανίων με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης, τα οποία θα παρέχουν δωρεάν το πρόγραμμα μαθημάτων τους σε ειδικές περιπτώσεις. Πρόκειται για υποτροφίες διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ αυτών Αισθητικής, Μαγειρικής Τέχνης, Μηχανικού Αεροσκαφών και Βρεφονηπιοκόμων, που θα δοθούν σε παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κρατικά Πανεπιστήμια ή Τεχνολογικά Ιδρύματα. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η απόλυτη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μέσω από δράσεις και υπηρεσίες πρόνοιας. «Σαφώς οι δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα συνεχιστούν προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των δημοτών μας που βρίσκονται σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες», υπογράμμισε η κ. Ζερβουδάκη. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων έκανε γνωστό ότι στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ενισχυθεί η παρουσία των εθελοντών και ο ρόλος του εθελοντισμού στην κοινωνική προσφορά, μέσα από πλατφόρμα ειδικής καταγραφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News