Χανιά

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου Χανίων

Προτάσεις για αξιοποίηση προσώπων και από άλλες δημοτικές παρατάξεις

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του δήμου Χανίων και στον τρόπο διοίκησης δρομολογεί η νέα δημοτική αρχή

Σε ουσιαστικές τομές στη μέχρι σήμερα λειτουργία του δήμου Χανίων, τόσο όσων αφορά σε υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις όσο και αναφορικά με το ρόλο των αντιδημάρχων, προτίθεται να προχωρήσει η νέα δημοτική αρχή. Ανάμεσα στις αλλαγές που ήδη υιοθέτησε είναι η ανάθεση στους αντιδημάρχους, ταυτόχρονα με τα καθήκοντα τους και της διοίκησης των νομικών προσώπων των οποίων οι τομείς ταυτίζονται.

«Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν και με τις τοποθετήσεις προσώπων αλλά και με την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρει ο δήμος να επόμενα χρόνια. Αυτό που θέλω να γνωρίζουν οι δημότες των Χανίων είναι ότι οι όποιες αλλαγές γίνονται με ένα και μόνο κριτήριο. Την αύξηση της αποτελεσματικότητας όλων των υπηρεσιών του δήμου Χανίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.

Ενδεικτικά, ο αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη της καθαριότητας αναλαμβάνει και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού ορίστηκε πρόεδρος στην ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ. Επιχειρείται έτσι ενίσχυση της αποτελεσματικότητας κάθε τομέα.

«Οι επιλογές των προσώπων γίνονται αξιοκρατικά και μόνο . Δεν επιθυμούμε και δεν επιδιώκουμε απλά τη διατήρηση ισορροπιών εντός του δημοτικού συμβουλίου .Θεωρούμε ότι οι ισορροπίες και το αποτέλεσμα σε κάθε συλλογικό όργανο έρχονται όταν πειστούν όλοι για τον ορθό τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε», τόνισε ο νέος δήμαρχος και  επανέλαβε την πρόθεση του να προτείνει συνεργασία ακόμη και σε πρόσωπα προερχόμενα από άλλες δημοτικές ομάδες.

«Κατανοώντας το αναγκαστικό πλαίσιο συνεργασίας που επιβάλει ο Κλεισθένης αλλά κυρίως ακολουθώντας τη δική μας αντίληψη που επιθυμεί τις συνεργασίες, θα προβούμε σε προτάσεις αξιοποίησης προσώπων που δεν προέρχονται μόνο από τη δική μας παράταξη», ανέφερε.

Ήδη ο Παναγιώτης Σημανδηράκης έχει αξιοποιήσει πρόσωπα της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου Τάσου Βάμβουκα, τοποθετώντας σε θέσεις αντιδημάρχων τον Γιώργο Ξανθουδάκη και τον Αντώνη Βαρδάκη ενώ ανακοίνωσε ότι διατηρεί στον ΔΟΚΟΙΠ σε θέση αντιπροέδρου τον Μανούσο Φοβάκη.

«Κάθε δημοτικός σύμβουλος, κάθε επικεφαλής παράταξης θα αποδείξει ότι η συνεργασία και η εποικοδομητική διάθεση απέναντι στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, γίνεται πράξη», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Σημανδηράκης ανακοίνωσε ότι άμεσα αναμένεται να προχωρήσει η λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και πράσινων σημείων, προανήγγειλε την ανάθεση της αποκομιδής αποκλειστικά στην Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε η ΔΙΕΔΙΣΑ να διατηρήσει μόνο το κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ έκανε γνωστό ότι αλλάζει ουσιαστικά η λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Α.Ε. Ανάμεσα στις αποφάσεις του είναι και η 24ωρη λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ.

Σχόλια