Οριστικό λουκέτο στο Ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου Στα Χανιά

Χανιά
Οριστικό λουκέτο στο Ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου Στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για 6.000 εξυπηρετούμενους που μένουν στον αέρα

Την οριστική διακοπή της λειτουργίας του ιατρείου των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά αποφάσισε η διοίκηση της εθελοντικής οργάνωσης. Μετά από δώδεκα χρόνια προσφοράς σε χιλιάδες πολίτες, που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια υγεία, μπαίνει λουκέτο μαζί με δύο ακόμη δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στα χρόνια της λειτουργίας του το ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στηριζόταν οικονομικά από χορηγίες μεγάλων εταιριών της Ελλάδας και της Κύπρου οι οποίες όμως διεκόπησαν . Έτσι η κεντρική διοίκηση έκρινε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια βιωσιμότητας.

Τουλάχιστον 6000 άνθρωποι, μετανάστες ,ηλικιωμένοι, άνεργοι που είναι ανασφάλιστοι και μέχρι σήμερα απευθύνονταν στο Ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου μένουν στον αέρα.

Ο εξοπλισμός του ιατρείου των Γιατρών του Κόσμου αναμένεται να διατεθεί σε προνοιακή δομή των Χανίων ενώ τα φάρμακα θα δοθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Οι άνθρωποι ωστόσο που στήριξαν το έργο των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά δηλώνουν ότι παραμένουν στο πλευρό των ασθενέστερων κι ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθεια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News