Σάλος από την κτηνωδία με γάτες: Ψάχνουν τον ασυνείδητο που έβγαλε μέχρι και τα μάτια

Κρήτη
Σάλος από την κτηνωδία με γάτες: Ψάχνουν τον ασυνείδητο που έβγαλε μέχρι και τα μάτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτροπιασμός από τις εικόνες φρίκης στα Χανιά

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν τα συχνά κρούσματα κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων στα Χανιά. Τ

ο τελευταίο περιστατικό κτηνωδίας στο Ακρωτήρι, όπου άγνωστος ή άγνωστοι έσφαξαν και παρέταξαν πάνω στο οδόστρωμα πέντε γάτες, αποτελεί το αποκορύφωμα της βάναυσης συμπεριφοράς ασυνείδητων απέναντι στα ζώα, ενώ προκαλεί ακόμη και το ενδιαφέρον επιστημόνων, που αναγνωρίζουν βαριές ψυχικές διαταραχές πίσω από τέτοιες πράξεις.

Η κτηνώδης πράξη του δράστη ή των δραστών σοκάρει την κοινή γνώμη και κινητοποιεί ακόμη περισσότερο τις φιλοζωικές οργανώσεις. Ταυτόχρονα, όμως, δυσφημεί την Κρήτη και ειδικότερα τα Χανιά, δίνοντας την εντύπωση μιας κοινωνίας στην οποία εξακολουθούν και υπάρχουν πολίτες με αρρωστημένα μυαλά και κτηνώδη ένστικτα.

«Προφανώς πρόκειται για μια βαθιά διαταραγμένη ψυχολογικά και επικίνδυνη προσωπικότητα. Το έκανε ενδεχομένως με σκοπό να προκαλέσει την κοινή γνώμη, θεωρώντας ότι μέσα από αυτές τις κτηνωδίες το στάτους του ανεβαίνει», σχολίασε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Αναστασία Μπομπολάκη, η οποία έκανε γνωστό πως το περιστατικό στο Ακρωτήρι έχει κάνει επιστήμονες από τον χώρο της ψυχολογίας και της εγκληματολογίας να έρθουν σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία.

Μια ενδιαφέρουσα διάσταση αυτών των περιστατικών, που αν μη τι άλλο προβληματίζει, αφορά ακριβώς στην ψυχοσύνθεση ατόμων που ασκούν βία στα ζώα ή τα θανατώνουν με ήπιο ή άγριο τρόπο.

«Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι άτομα που διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα κατά ανθρώπων, σε ένα ποσοστό που φτάνει το 95%, έχουν ως παιδιά ή νέοι κακοποιήσει βάναυσα ζώα», τόνισε η κ. Μπομπολάκη.

Αναζητούνται τα ίχνη του ασυνείδητου

Η κ. Αναστασία Μπομπολάκη ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της Αστυνομίας στην Κρήτη κι έχει πάρει τη διαβεβαίωση ότι γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το χρηματικό πρόστιμο για κάθε θανάτωση ζώου ανέρχεται σε 30 χιλιάδες ευρώ, που στην περίπτωση του δράστη στα Καθιανά είναι επί πέντε, ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης πέντε ετών, που λόγω του ειδεχθούς της πράξης μπορεί με εντολή εισαγγελέα να είναι χωρίς αναστολή.

Η νέα δημοτική Αρχή των Χανίων, που ορκίζεται μεθαύριο Δευτέρα, σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία και τους φιλοζωικούς συλλόγους, αναμένεται να αρχίσει πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στα σχολεία σε θέματα σεβασμού και προστασίας των ζώων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News