Επίτιμος δημότης Κισσάμου ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

Χανιά
Επίτιμος δημότης Κισσάμου ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διάρκεια ειδικής τελετής για τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Ειρηναίου Γαλανάκη, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κισσάμου, ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος δημότης Κισσάμου ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο δημαρχείο του Καστελίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην Κίσσαμο στις 18:30, όπου τον υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης.   

Το «παρών» στην τελετή αναγόρευσης έδωσαν ο υφ. Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης και οι βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο νέος δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο απερχόμενος δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο απερχόμενος δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Πρόσφατη είναι η ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, ενώ το πρόσωπο του στην Κρήτη έχει τιμηθεί επίσης από τους δήμους Ρεθύμνου, Ανωγείων, Βιάννου, Σητείας, Κανδάνου Σελίνου και Σφακίων.

Ιδιαίτερη στιγμή για την Κίσσαμο θεωρείται η τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη, που φιλοτέχνησε ο Χανιώτης γλύπτης Γιάννης Μαρκαντωνάκης.

Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή της Κισσάμου αποδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση του τεράστιου έργου και της προσφοράς του γέροντα Ειρηναίου.

Του επισκόπου που κλήρος και λαός αποκαλούσαν Άγιο και που με τον ταπεινό βίο του δίδαξε τις αρχές και της αξίες της ορθόδοξης εκκλησίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News