Χανιά

Επικίνδυνα λεοντόψαρα εμφανίστηκαν στη Γαύδο

Τον τρόμο προκαλούν επικίνδυνα ψάρια σε παραλίες της Γαύδου – Μετά τους λαγοκέφαλους και λεοντόψαρα

Μετά την εμφάνιση των λαγοκέφαλων την προηγούμενη εβδομάδα, σε παραλία της Σητείας, οι οποίοι σκόρπισαν τον τρόμο, καθώς επιτέθηκαν και δάγκωσαν έναν 16χρονο, σήμερα την εμφάνισή τους έκανε άλλο ένα επικίνδυνο ψάρι σε παραλία των Χανίων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο apokoronaslife.gr, ένα επικίνδυνο λεοντόψαρο εντοπίστηκε σε παραλία της Γαύδου. Επίσης όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, το συγκεκριμένο ψάρι εμφανίζεται σε αρκετές παραλίες της Κρήτης τον τελευταίο καιρό, αλλά και των Χανίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μάλιστα σήμερα το πρωί κάτοικος της Γαύδου, έκανε ανάρτηση στο facebook, αναφέροντας ότι υπάρχουν λεοντόψαρα στην παραλία του Άη Γιάννη αλλά και στο Σαρακίνικο.

Επίσης, άλλος ένας άνθρωπος είδε ένα λεοντόψαρο στο λιμάνι της Γαύδου και το τράβηξε φωτογραφία, ενώ ανέφερε ότι στο ίδιο σημείο είδε αρκετά ψάρια του συγκεκριμένου είδους.

Το ψάρι που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Γαύδου.

Όμορφο και πολύ επικίνδυνο

Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνο.

Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος.

Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο όμως το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

 

 

 

 

Σχόλια