Περιορισμένης έκτασης οι πυρκαγιές - Θετικός ο απολογισμός

Χανιά
Περιορισμένης έκτασης οι πυρκαγιές - Θετικός ο απολογισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θωρακισμένα τα Χανιά - Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες

Λίγες και περιορισμένης έκτασης είναι οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί πανελλαδικά αλλά και σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης. Μετά το περσινό εφιαλτικό για τη χώρα καλοκαίρι, και τις καταστροφικές φωτιές σε Αποκόρωνα και Κακόπετρο στα Χανιά, φέτος η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη . 

Πολύ μικρότερη έκταση της χώρας μας έχει καεί από τις αρχές Μαΐου έως τις αρχές Αυγούστου, σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο θετικός απολογισμός για το πρώτο μισό της φετινής αντιπυρικής περιόδου στην Ελλάδα προκύπτει από τα στοιχεία του ευρωπαϊκού πληροφοριακού συστήματος δασικών πυρκαγιών σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ημερών με υψηλή ή ακραία επικινδυνότητα ήταν περιορισμένος στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας. 

Στην Κρήτη και τα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου οι επικίνδυνες ημέρες από την αρχή του καλοκαιριού έφτασαν ήδη τις εξήντα. Και σήμερα το νησί βρίσκεται στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου. Στα Χανιά εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά το προληπτικό μέτρο αναστολής λειτουργίας του εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και όλων των άλλων δρυμών. 

Είναι η δεύερη φορά φέτος που κλείνει το Φαράγγι της Σαμαριάς στο πλαίσιο των μέτρων αντιπυρικής θωράκισης και πρόληψης κινδύνου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News