Κλειστά φαράγγια στα Χανιά λόγω καύσωνα & υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Χανιά
Κλειστά φαράγγια στα Χανιά λόγω καύσωνα & υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα οι αρχές στα Χανιά

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές των Χανίων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η αύξηση του δείκτη επικινδυνότητας για το νομό Χανίων στην κατηγορία τέσσερα, για σήμερα και αύριο, θέτει σε ετοιμότητα όλους τους αρμόδιους. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ανέμων, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα Χανιά βρίσκονται μια κλίμακα κάτω από την κατάσταση συναγερμού, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο είναι στην κατηγορία τρία, ενώ το Λασίθι στην κατηγορία μέσου κινδύνου.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, ενώ με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κλειστό παρέμεινε σήμερα το Φαράγγι της Σαμαριάς, όπως και αυτά της Αγίας Ειρήνης και της Ίμπρου.

«Πειθαρχούμε σ αυτή την απόφαση και παράλληλα συμβάλλουμε στην προστασία των οικοσυστημάτων της περιοχής μας με αυξημένα περίπολα σε κάθε δείκτη επικινδυνότητας 4 σε συνεργασία με την Π.Υ., την πολιτική προστασία, την αστυνομία, το στρατό.» ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr η Πολύμνια Σκλαβάκη, Διευθύντρια Δασών Χανίων.

Και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι υψηλός, ωστόσο αναμένεται υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News