Επιτέλους! Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο Ελαφονήσι

Χανιά
Επιτέλους! Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο Ελαφονήσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό

Ως ένα από τα σημαντικότερα έργα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη Δυτική Κρήτη χαρακτηρίζεται ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών που εγκαινιάστηκε στο Ελαφονήσι και αρχίζει σήμερα τη λειτουργία του.

Ο σταθμός φιλοξενείται σε κινητό ιατρείο, που αγοράστηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κισσάμου και θα στελεχωθεί από γιατρούς των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής, καλύπτοντας τις ανάγκες των χιλιάδων επισκεπτών, που πλέον θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς σε περίπτωση ανάγκης.

Η δημιουργία του Σταθμού έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του νησιού. Η ιατρική κάλυψη των παραλιών, τις οποίες κατακλύζει πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι, ήταν επί χρόνια ζητούμενο.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, σε ένα περιστατικό αλλεργικού σοκ, σε μια περίπτωση από τσίμπημα μέλισσας. Τέτοια περιστατικά καταγράφονται συχνά και, όπως ξέρουμε, μπορούν να αποβούν μοιραία για μια ανθρώπινη ζωή. Όταν λοιπόν θα υπάρχουν γιατροί στον Σταθμό, θα μπορούν να σώσουν μια ζωή», δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης.

Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών του Ελαφονησίου υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους γιατροί που θα μετακινούνται από τα περιφερειακά ιατρεία Έλους, Κεφαλίου και Στροβλών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισσάμου, προηγήθηκαν προσπάθειες από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και από την τοπική κοινωνία και τους φορείς, ώστε να βρεθεί ένας χώρος για μόνιμη εγκατάσταση, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Έτσι, ο κ. Σταθάκης κατέθεσε πρόταση για αγορά κινητού ιατρείου, που τελικά έγινε αποδεκτή και από εκείνη τη στιγμή οι διαδικασίες κινήθηκαν τάχιστα. Ο κινητός Σταθμός Πρώτων Βοηθειών θα έχει εποχικό χαρακτήρα, καλύπτοντας τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου.

Αναζητούνται λύσεις: Υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας

«Είμαστε έτοιμοι ως Δήμος να αναζητήσουμε λύση και με ιδιώτες γιατρούς, να το στελεχώσουμε για να λειτουργεί σαββατοκύριακα αλλά και όλη την εβδομάδα, και να μην επιβαρύνεται το Κ.Υ. Κισσάμου, που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης», υπογράμμισε ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Θοδωρής Σταθάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News