Γιορτή Ρόκκας - Δύο μικρά χωριά ξαναζωντανεύουν

Χανιά
Γιορτή Ρόκκας - Δύο μικρά χωριά ξαναζωντανεύουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ιδέα έδωσε ζωή στη Ρόκκα και την Κερά

Ένα ξεχωριστό Αυγουστιάτικο αντάμωμα κάτω από το φως του φεγγαριού με μουσική, θέατρο, εικαστικά δρώμενα, υπόσχονται και φέτος οι γιορτές Ρόκκας.

Μια ιδέα ανθρώπων της Κισσάμου πριν από επτά χρόνια, εξελίχθηκε σε θεσμό που αγκαλιάζεται από φορείς, καλλιτέχνες και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα.

Στην φετινή έβδομη διοργάνωση, ο ήχος των χωριών και η κίνηση των ανθρώπων τους είναι ο κεντρικός θεματικός άξονας των εκδηλώσεων. Ο επισκέπτης- θεατής χαράσσει την διαδρομή του μέσα στα χωριά, ακούγοντας ιστορίες, τραγούδια και μουσική, φωνές και ψιθύρους που τον οδηγούν σε μια μυσταγωγική πορεία στα σοκάκια, στις αυλές και στην παράδοση. 

Κάπως έτσι, οι κάτοικοι της Ρόκκας και της Κεράς που έβλεπαν τον τόπο τους να μαραζώνει, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για τη διοργάνωση αυτών των γιορτών που ζωντανεύουν τα δύο μικρά χωριά. 

Η διοργάνωση ώθησε τους μόνιμους κατοίκους να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο με τον τόπο τους, τους νέους να επιστρέψουν τα καλοκαίρια. Ψυχή της διοργάνωσης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η αυλαία των φετινών Γιορτών Ρόκκας θα ανοίξει την 1η Αυγούστου με μουσική παράσταση από τον Φοίβο Δεληβοριά και μια εικαστική εγκατάσταση με τις μικρογραφίες των σπιτιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News