Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Την έπνιξε με τα χέρια - Και δεύτερο άτομο εξετάζουν οι αρχές

Χανιά
Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Την έπνιξε με τα χέρια - Και δεύτερο άτομο εξετάζουν οι αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστικά το όσα φέρεται να ομολόγησε ο 27χρονος που συνελήφθη

Ένιωσε ηδονή βλέποντας την άτυχη γυναίκα να κάνει αμέριμνη τζόκινγκ. Τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για την ακινητοποιήσει. Την έβαλε μέσα στο πορτμπαγκάζ! Τη μαχαίρωσε και, όταν την είδε να προβάλλει ακόμα αντίσταση μετά από τόση βία που της άσκησε, τελικά την έπνιξε μετά με τα χέρια του. Και, για να ξεφορτωθεί κάθε ίχνος, πήγε στο παλιό γερμανικό πολυβολείο και έριξε το πτώμα από την τρύπα σε βάθος πολλών δεκάδων μέτρων.

Τη σοκαριστική αυτή περιγραφή, αφήνοντας αποσβολωμένους και τους ίδιους τους αστυνομικούς, φέρεται - σύμφωνα με πληροφορίες - να έκανε ένας 27χρονος αγρότης, μόνιμος κάτοικος Κισσάμου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε προφορικά χθες το απόγευμα τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου, και ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί επί ημέρες...

Περιγραφή που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό, από τον φερόμενο δολοφόνο, με ακόμα πιο σοκαριστικό στοιχείο το ότι ο νεαρός αγρότης από την περιοχή του Μάλεμε είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με τις Αρχές πλέον να βρίσκονται στην τελική ευθεία για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος, που απασχόλησε τόσο το πανελλήνιο όσο και μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, λόγω της φύσης της υπόθεσης, αφού η 60χρονη ήταν μία από τις πλέον διακεκριμένες βιολόγους διεθνώς.

Η ΕΛ.ΑΣ., που εξαρχής είχε “πατήσει” πάνω στο σενάριο του σεξουαλικού εγκληματικού κινήτρου, και κατάφερε να ξεδιπλώσει τον “μίτο της Αριάδνης” αξιοποιώντας προσεκτικά τα στοιχεία και κάποια λάθη του δράστη, παρά την προσαγωγή του νεαρού άνδρα, συνεχίζει με ιδιαίτερη προσοχή και τον ίδιο ζήλο τις έρευνες. Ο λόγος προφανής... Η Αστυνομία φιλτράρει τα όσα δήλωσε ο 27χρονος, τους ισχυρισμούς του και τις κινήσεις του, και θέλει να “δέσει” με προσοχή την υπόθεση συλλέγοντας κι άλλα στοιχεία.

Αναλυτικότερα, στα χέρια των διωκτικών Αρχών έπεσε χθες το απόγευμα το πρόσωπο που θεωρείται ότι έκοψε το νήμα της ζωής της Αμερικανίδας βιολόγου, η οποία εντοπίστηκε νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε δαιδαλώδεις σπηλιές παλιού γερμανικού πολυβολείου στο Μάλεμε Χανίων.

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά (διότι μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας  “Νέα Κρήτη” δεν είχαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.), πρόκειται για έναν 27χρονο αγρότη, πατέρα δύο παιδιών, από το Μάλεμε. Η προσαγωγή του 27χρονου - που έγινε στη συνέχεια σύλληψη- έγινε νωρίς χθες το απόγευμα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί που ερευνούσαν προσεκτικά και μεθοδικά την υπόθεση, που όλες αυτές τις ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Γνώριζε καλά την περιοχή

Πώς έφτασε όμως η Αστυνομία μέχρι τον 27χρονο αγρότη; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσαγωγή του βασικού υπόπτου οδήγησαν συγκεκριμένα στοιχεία που σχετίζονται με την παρουσία οχήματός του στις σπηλιές όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης επιστήμονος. Ο 27χρονος είχε μπει στο “στόχαστρο” της έρευνας λόγω μιας κρίσιμης λεπτομέρειας: το ότι γνώριζε καλά την περιοχή αλλά και το σημείο στο οποίο βρέθηκε η αδικοχαμένη Αμερικανίδα.

O ίδιος, λάτρης της φύσης και των σπηλαίων, είχε μάλιστα εξερευνήσει το σπήλαιο στο οποίο έκρυψε τη σορό της άτυχης Σούζαν, το γνώριζε καλά και το είχε επιδείξει μάλιστα και στο YouTube!

Ο νεαρός άνδρας, που ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κισσάμου, φέρεται να δολοφόνησε την 60χρονη βιολόγο σε άλλο σημείο, πιθανότατα με σεξουαλικό κίνητρο, και στη συνέχεια μετέφερε με το όχημά του το άψυχο σώμα της στο δαιδαλώδες γερμανικό καταφύγιο, όπου και εντοπίστηκε, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη της. Κατά την προσαγωγή του στην Ασφάλεια Χανίων, ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να “έσπασε” και να ομολόγησε προφορικά την εγκληματική του πράξη, αποδίδοντάς την σε κίνητρα και ορμές που “κουμπώνουν” με το εξαρχής σοβαρά εξεταζόμενο σενάριο για σεξουαλικό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία! Την ίδια ώρα πάντως, κάποιες άλλες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δίνουν άλλη εκδοχή, θέλοντας τον 27χρονο να ισχυρίζεται πως τράκαρε την 60χρονη και φοβήθηκε να παραδοθεί.

Τα λάθη του δράστη

Όπως αποκάλυψε η “Daily Mail”, οι Αρχές είχαν ήδη στη διάθεσή τους αποδεικτικό στοιχείο που βρέθηκε μέσα στη σπηλιά του δήμου Πλατανιά, όπου εντοπίστηκε και το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ABC, αυτό το στοιχείο οδηγούσε στην ταυτότητα του δράστη, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα ακόμα μοιραίο λάθος είναι πως εκτιμάται πως ο δολοφόνος της Σούζαν Ίτον (Sunzanne Eaton) είχε μαζί του το κινητό και έτσι ελέγχθηκαν τα σήματα από κινητά στην περιοχή τις ημέρες του φρικτού εγκλήματος. Σημειώνεται ότι δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο βιασμού της άτυχης Αμερικανίδας.

Γιατί διατηρήθηκε το DNA

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου δέκα κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή ανακρίθηκαν και ελήφθησαν δείγματα DNA. Στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Αμερικανίδα υπήρχε πιθανότατα και το γενετικό υλικό του δολοφόνου. Μάλιστα θεωρείται ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη σπηλιά και ο κρύος αέρας που πνέει κάτω από την επιφάνεια της γης βοηθάνε ώστε να διατηρηθεί το γενετικό υλικό.

Και δεύτερο πρόσωπο στα χέρια των αρχών

Τα όσα ο 27χρονος φέρεται να δήλωσε στην προφορική ομολογία του προκαλούν πραγματικά αποτροπιασμό. Όπως υποστήριξε, ερεθίστηκε βλέποντας τη 60χρονη Αμερικανίδα να κάνει τζόκινγκ. Στη συνέχεια τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Την έβαλε στο πορτμπαγκάζ, με την ίδια να αντιστέκεται και να φωνάζει σε βοήθεια. Ακούγοντάς τη να φωνάζει και να χτυπιέται μέσα στο πορτμπαγκάζ, ο ίδιος σταμάτησε το αυτοκίνητο. Άνοιξε το πορτμπαγκάζ, χτύπησε τη βιολόγο και με μαχαίρι, ενώ, όταν έβλεπε ότι το θύμα προσπαθούσε ακόμα να αντισταθεί, την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια!

Για να σβήσει κάθε ίχνος, πέταξε το πτώμα από την τρύπα του παλιού γερμανικού πολυβολείου. Στο τελευταίο αυτό στάδιο της αλυσίδας των αποτρόπαιων πράξεών του φαίνεται ότι είχε και “χείρα βοηθείας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται και ένας αλλοδαπός, που εργαζόταν για τον 27χρονο και φέρεται να βοήθησε τον δράστη να μεταφέρει και να κρύψει τη σορό της 60χρονης στη δαιδαλώδη τεχνητή σπηλιά που είχε δημιουργηθεί από τους Γερμανούς την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News