Χανιά

Φωτιά ξέσπασε από κάδο απορριμμάτων - Κάηκαν οχήματα, ενώ κινδύνεψαν σπίτια

Φωτιά που ξέσπασε σε κάδο απορριμμάτων, έκαψε τρία οχήματα, ενώ έφτασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών στην περιοχή Λενταριανών στα Χανιά

Μια σπίθα ήταν ικανή σε ελάχιστα λεπτά να μετατραπεί σε φωτιά που πλησίασε τις αυλές σπιτιών στην περιοχή των Λενταριανών, στον δρόμο προς τις εργατικές κατοικίες.

Οι φλόγες λόγω του αέρα που έπνεε στην περιοχή επεκτάθηκαν αμέσως σε ύψωμα με ξερόχορτα που βρίσκεται ακριβώς σε εκείνο το σημείο και καταλήγει σε κατοικίες.

Η φωτιά, σύμφωνα με το Flashnews.gr, πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και πλησίασε τις αυλές των σπιτιών ενώ τρία αυτοκίνητα δεν γλίτωσαν και κάηκαν.

Η φωτιά όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Flashnews.gr που εκείνη την ώρα καθόταν στο μπαλκόνι της και είχε απόλυτη εικόνα του τι συνέβη, ξεκίνησε από κάδο απορριμμάτων.

Όπως είπε πρόκειται για κάδο ανακύκλωσης χαρτιού επομένως κάποιος ασυνείδητος πρέπει να πέταξε ή κάτι εύφλεκτο ή ενδεχομένως κάποιο τσιγάρο μέσα στον κάδο. Μόλις είδε καπνό στον κάδο κάλεσε αμέσως την πυροσβεστική. Πριν όμως προλάβει καλά - καλά να ολοκληρώσει την κλήση, η φωτιά είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω όπως είπε.

Στο σημείο έφτασε δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας η οποία απέτρεψε επέκταση της φωτιά στα σπίτια ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι με λάστιχα έβρεχαν τις αυλές τους.

Σχόλια