Χανιά

Άλυτο μυστήριο η δολοφονία - Συγκινητικά μηνύματα για τη Σούζαν

Συντετριμμένη η οικογένεια της Σούζαν ενώ προχωρά εντατικά η έρευνα της αστυνομίας

Τη στιγμή που η αστυνομία στην Κρήτη συνθέτει τα κομμάτια του παζλ για να λύσει το γρίφο της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον, η οικογένειά της αποχαιρετά ένα λαμπρό πρόσωπο για την επιστήμη και αγαπημένη σύζυγο, μητέρα και φίλη. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το νήμα της ζωής της «κόπηκε» με τόσο βίαιο τρόπο στο νησί μας και πρόσωπα που γνώριζαν τη Sue- όπως την αποκαλούσαν- τίμησαν την άτυχη μοριακή βιολόγο που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά τους.

«Η Σούζαν θα εμπνεύσει τις επόμενες γενιές»

Ο γιος της 60χρονης, Μax μίλησε με συγκινητικά λόγια για τους γονείς του αποκαλύπτοντας ότι η μουσική τους «έφερε» κοντά. Για τη μητέρα του σημείωσε ότι «δεν ήταν απλά μια επιστήμονας. Η αγάπη της για τη μουσική ακτινοβολούσε και τα μάτια της έλαμπαν όταν μιλούσε για ένα κομμάτι που έπαιζε…», ενώ μοιράστηκε προσωπικές στιγμές και αναμνήσεις. Η μητέρα της Glynda ανέφερε ότι «ήταν μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα την αγαπούσε όλη η οικογένεια». Η φίλη της Ρεμπέκα μίλησε για την αγάπη της Σούζαν για το πιάνο, θυμήθηκε τις ιδιαίτερες συνταγές μαγειρικής της, αναφέρει ότι είχε καταφέρει ακόμη και να αποκτήσει μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο και καταλήγει λέγοντας ότι τα επιστημονικά της επιτεύγματα θα εμπνεύσουν τις επόμενες γενιές. Η αδερφή της συντετριμμένη τόνισε ότι η Σούζαν τη βοήθησε να αντιμετωπίσει το θάνατο και της έμαθε να ζει τη ζωή της. «Ένα ταξίδι που θα συνεχίσω τώρα» όπως είπε χαρακτηριστικά.Ο πρόεδρος του Μax Planck χαρακτήρισε την 60χρονη καθηγήτρια υπέροχη επιστήμονα και θαυμάσιο άνθρωπο, πρόσωπο κλειδί του Ινστιτούτου και ακρογωνιαίο λίθο του. Δείτε τα συγκινητικά μηνύματα:

Προσαγωγές από την αστυνομία

Μετά τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον που βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια δαιδαλώδη σπηλιά στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε, ξεκίνησε η εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος της 60χρονης ήταν βίαιος και ασφυκτικός παρότι η ίδια αντιστάθηκε σθεναρά καθώς είχε μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο. Η γνωστή βιολόγος δεν κατάφερε να ξεφύσει από τα χέρια του δολοφόνου της και ο θάνατός της αποδόθηκε σε ασφυξία. Ακολούθησαν προσαγωγές και η έρευνα συνεχίζεται υπό άκρα μυστικότητα.

Το μόνο που θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο δράστης γνώριζε καλά την περιοχή καθώς η σορός εντοπίστηκε σε βάθος 60 μέτρων μέσα στην απόμερη σπηλιά, ενώ η περιοχή είναι απομακρυσμένη από το σημείο εξαφάνισης οπότε πιθανότατα η 60χρονη Αμερικανίδα δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο χώρο όπου εντοπίστηκε.

Ποια ήταν η Σούζα Ίτον

Υπενθυμίζεται πως η Suzanne Eaton ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής και Κέντρο Βιοτεχνολογίας στη Δρέσδη και καθηγήτρια στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης. Έλαβε το διδακτορικό της από το UCLA, που μελετά τη μεταγραφή γονιδίου ανοσοσφαιρίνης. Μετακόμισε στην Αναπτυξιακή Βιολογία, όπου εργάστηκε για αρκετούς μήνες, ενώ για να κατανοήσει καλύτερα τους κυτταρικούς βιολογικούς μηχανισμούς στους οποίους βασίζεται η επιθηλιακή ανάπτυξη μετακόμισε στο Πρόγραμμα Βιολογίας Κυττάρων. Η δική της ερευνητική ομάδα (από το 1999) έχει επικεντρωθεί στους κυτταρικούς βιολογικούς και βιοφυσικούς μηχανισμούς, στους οποίους βασίζεται η ανάπτυξη, καλύπτοντας θέματα που κυμαίνονται από τη μηχανική των ιστών μέσω της σηματοδότησης και του μεταβολισμού.

Τα συγκινητικά λόγια που δημοσιεύτηκαν για τη Σούζαν:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια