Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου

Χανιά
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αυτό αναφέρει το πόρισμα των Κρητικών ιατροδικαστών

Σε έγκλημα αποδίδεται ο θάνατος της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Easton, η σορός της οποίας εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε στοά Γερμανικού καταφυγίου, στην περιοχή του Μάλεμε.

Στις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής που είχαν ξεκινήσει από τις 9 το πρωί οι ιατροδικαστές Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης.

Ο επικεφαλής της μαρκοσκοπικής εξέτασης του πτώματος, Αντώνης Παπαδομανωλάκης δήλωσε ότι πρόκειται μετά βεβαιότητας για εγκληματική ενέργεια, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις λόγω του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Έγκυρες πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι η 60χρονη πέθανε από ασφυξία.

Ο δράστης φέρεται να της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, προκαλώντας το θάνατό της, ο χρόνος του οποίου προσδιορίζεται την ημέρα της εξαφάνισής της, δηλαδή την προηγούμενη Τρίτη 2 Ιουλίου.

Στη συνέχεια και προκειμένου να καλύψει το άγριο έγκλημα σε βάρος της Αμερικανίδας βιολόγου την μετέφερε στη στοά και σε απόσταση εξήντα μέτρων από την είσοδο του Γερμανικού καταφυγίου, η οποία σημειωτέων απείχε άλλα εκατό μέτρα από τον αγροτικό δρόμο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, η σορός ήταν σε σήψη, ενώ είχε μεγάλη αλλοίωση στα χαρακτηριστικά του προσώπου.  

Πριν προχωρήσει η μακροσκοπική νεκροψία - νεκροτομή διενεργήθηκε αξονική τομογραφία, έγινε ακτινογραφία, εξετάστηκαν ουλές που προϋπήρχαν, ενώ έγιναν και οδοντογράμματα, όπως προβλέπει το διεθνές πρωτόκολλο.

Προκειμένου δε οι ιατροδικαστές να είναι βέβαιοι για την κάθε λεπτομέρεια, επικοινώνησαν με τον οδοντίατρο της Αμερικανίδας βιολόγου στη Δρέσδη της Γερμανίας, ο οποίος τους έστειλε και σχετικές εξετάσεις της.

Ταυτόχρονα ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, όπως και δείγμα DNA, τα αποτελέσματα των οποίων εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Από την πλευρά της Αστυνομίας, συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να εξιχνιαστεί το στυγερό έγκλημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για Αμερικανίδα υπήκοο, καθώς και το γεγονός ότι επρόκειτο για μία διακεκριμένη επιστήμονα στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί, ότι η ηγεσία της Αστυνομίας στην Κρήτη, πρότεινε στις Αμερικανικές Αρχές να στείλει πραγματογνώμονα και ειδικό σύμβουλο από το FBI, πρόταση, την οποία απέρριψαν, τόσο οι Αρχές της Αμερικής, όσο και η οικογένεια του θύματος, τονίζοντας ότι έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News