Χανιά

Αμερικανίδα βιολόγος: Μυστήριο και ερωτηματικά με τη σορό που βρέθηκε

Κάνουν "φύλλο και φτερό" το χώρο όπου εντοπίστηκε το πτώμα

Πυκνό μυστήριο «τυλίγει» την υπόθεση της εξαφάνισης της Αμερικανίδας βιολόγου και του εντοπισμού της σορού στην περιοχή Μάλεμε στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Εάν όντως πρόκειται για το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου -γεγονός στο οποίο συγκλίνουν όλα τα στοιχεία- πολλές είναι οι πτυχές της υπόθεσης που προβληματίζουν τις αρχές.

Αρχικά το γεγονός ότι η σορός εντοπίστηκε σε σημείο μη προσβάσιμο και σε μεγάλη απόσταση από το σημείο εξαφάνισης της Αμερικανίδας, αφετέρου επικρατεί έντονη κινητικότητα στην αστυνομία και έχει κληθεί και ειδικό κλιμάκιο. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη « η σορός εντοπίστηκε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο εξαφάνισης και ενημερωθήκαμε ότι έχει κληθεί ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα για τη διερεύνηση και ταυτοποίηση της σορού». Στη σελίδα που έχει διαμορφωθεί για την αναζήτηση της Αμερικανίδας αναρτήθηκε το εξής σχόλιο "Ευχαριστούμε για την υποστήριξη που δεχτήκαμε. Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε απαντήσεις αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα".Ενώ ακολουθούν κάτω από την ανάρτηση και συλληπητήρια μηνύματα από ανθρώπους της Σούζαν.

Κάνουν "φύλλο και φτερό" το χώρο

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη σορό έχει ενημερωθεί ιατροδικαστής αλλά μέχρι το μεσημέρι δεν είχε κληθεί στο σημείο καθώς το χώρο διερευνά εξονυχιστικά ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας. Εκτός απροόπτου η σορός θα μεταφερθεί την Τετάρτη στο Ρέθυμνο για την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά η σορός εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από ερευνητές σε μια γερμανική γαλαρία που χρησιμοποιείτο στην κατοχή ως χώρο φύλαξης πυρομαχικών. Με το πρώτο φως της ημέρας η αστυνομία «έζωσε» την περιοχή.

Στο σημείο οι συγγενείς

Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν συγγενικά πρόσωπα που έσπευσαν στο σημέιο για τη διαδικασία της αναγνώρισης. Περίπου στις 12 το μεσημέρι αποχώρησαν δακρυσμένοι από το σημείο χωρίς όμως να δηλώσουν τίποτα. Στη συνέχεια άντρες της 3ης ΕΜΑΚ κλήθηκαν για τη μεταφορά της σορού που ωστόσο παρέμεινε στο σημείο. Υπενθυμίζεται ότι τα συγγνεικά πρόσωπα της 60χρονης βρίσκονται στην Κρήτη καθώς τα ίχνη της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton αγνοούνται από τις 2/7 . Η καθηγήτρια βρισκόταν στην Κρήτη για να συμμετάσχει σε συνέδριο βιολογίας  όταν "χάθηκε" από προσώπου γης. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια