Χανιά

«Χρυσές δουλειές» με φούντες … 4 ακόμη φυτείες σε Ρέθυμνο και Χανιά

Σχεδόν 700 δενδρύλλια η σημερινή «φουρνιά » της αστυνομίας στην Κρήτη

Περίπου επτακόσια δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν και εκρίζωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές των Χανίων και του Ρεθύμνου σε περιοχές του Αποκόρωνα και του Μυλοποτάμου. Μία ημέρα μετά τον εντοπισμό της τεράστιας φυτείας στα Μυλωνιανά Βαρυπέτρου με περίπου 3.000 δενδρύλλια, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν τέσσερις ακόμη φυτείες ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Νέα χτυπήματα ενάντια στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών πέτυχαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές των Χανίων και του Ρεθύμνου με τον εντοπισμό τεσσάρων ακόμη φυτειών.

Σε μια καλά συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και της ΟΠΚΕ στην οποία συνέδραμε ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου φυτεία με 357 δενδρύλλια κάνναβης.

Οι καλλιεργητές της φυτείας αναζητούνται από την αστυνομία ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου με τη συνδρομή και πάλι του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ οδηγούνταν σε τρεις φυτείες σε ορεινές περιοχές του Μυλοποτάμου, από όπου κατέσχεσαν 314 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης, μαζί  με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των φυτειών.

Η νέα επιτυχία των αστυνομικών ήρθε μόλις μία ημέρα μετά τον εντοπισμό της φυτείας των περίπου 3.000 δενδρυλλίων στα Μυλωνιανά Βαρυπέτρου για την οποία συνελήφθησαν ένας 36χρονος και μια 47χρονη οι οποίοι σήμερα παραπέμφθηκαν στις εισαγγελικές αρχές με την κατηγορία της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι εξερευνήσεις από γης και αέρος για τον εντοπισμό φυτειών συνεχίζονται στο πλαίσιο της εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης.

Αναλυτικά τα δελτία τύπου της αστυνομίας

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 610 δενδρύλλια κάνναβης

Ολοκληρώθηκε σήμερα (03.07.2019) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου  Πλατανιά, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία και κατασχέθηκαν συνολικά εξακόσια δέκα (610) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε φυτεία, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξακόσια δέκα (610) δενδρύλλια, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων .

Εντοπίστηκαν τέσσερις (4) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 101 δενδρύλλια κάνναβης

 Ολοκληρώθηκε σήμερα (03.07.2019) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά εκατόν ένα (101) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνου, του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου και με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές περιοχές, του παραπάνω Δήμου τέσσερις (4) φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκατό ένα (101) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια