Χασισοφυτεία «γίγας» στο Βαρύπετρο Χανίων με 2.840 δενδρύλλια κάνναβης

Κρήτη
Χασισοφυτεία «γίγας» στο Βαρύπετρο Χανίων με 2.840 δενδρύλλια κάνναβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από τα ξημερώματα

Καλά κρυμμένη ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση με θάμνους και καλαμώνες ήταν η φυτεία κάνναβης που κατάφεραν να εντοπίσουν νωρίς το πρωί άνδρες του ΤΑΕ Χανίων και του ΤΑΕ Αποκορώνου. Η έντονη οσμή οδήγησε τους αστυνομικούς σε ένα δάσος με περίπου 3.000 δενδρύλλια, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα δύο μέτρα.

Οι καλλιεργητές φαίνεται πως επέλεξαν την περιοχή, μια ανάσα από τον κεντρικό δρόμο, θεωρώντας ότι έτσι δεν θα κινήσουν υποψίες. Η φυτεία δεν ήταν ορατή ενώ δεν υπήρχε σημείο πρόσβασης, ούτε από αγροτικό δρόμο. Χωματουργικό μηχάνημα κλήθηκε από την  αστυνομία προκειμένου να ανοιχτεί δίοδος ενώ είναι ενδεικτικό πως οι άνδρες των ΤΑΕ μπήκαν έρποντας στο χώρο της καλλιέργειας.

Στον χώρο εντοπίστηκαν δύο άτομα, ένας άνδρας 36 ετών και μία γυναίκα 47 ετών,  που συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Εντός της φυτείας βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο αποξηραντήριο ενώ ήδη είχε αρχίσει η διαδικασία της συγκομιδής.

Στην επιχείρηση εκρίζωσης των  2.840 δενδρυλλίων πήραν μέρος αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων και ΤΑΕ Αποκορώνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας.

Το μεσημέρι άρχισε η μεταφορά των δενδρυλλίων στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Τρία φορτηγά γεμάτα δενδρύλλια ξεφόρτωσαν οι αστυνομικοί ενώ η έρευνα για την χασισοφυτεία και τους εμπλεκόμενους είναι σε εξέλιξη. 

Στην επιχείρηση εκρίζωσης των  δενδρυλλίων παίρνουν μέρος αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων και ΤΑΕ Αποκορώνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας.

Ολοκληρώθηκε, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή του Δήμου Χανίων

Συνελήφθησαν, δύο (2) άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δυσπρόσιτη περιοχή εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 2.840 δενδρύλλια κάνναβης

Ολοκληρώθηκε σήμερα (02.07.2019) τις πρώτες πρωινές ώρες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες οχτακόσια σαράντα (2.840) δενδρύλλια.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί (36χρονος και 47χρονη) κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Αποκορώνου,  εντοπίστηκε, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Μυλωνιανά του Δήμου Χανίων, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Κατόπιν των ανωτέρω, σήμερα (02.07.2019) τις πρώτες πρωινές ώρες οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου και εκριζώθηκαν (2.840) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 2,5 μέτρων.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ο 36χρονος και ο 47χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης, καθώς προέκυψε ότι καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποξήρανσης των δενδρυλλίων και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News