Χανιά

Σύγχρονος επιβατικός σταθμός σε 2 χρόνια στο λιμάνι Σούδας

Θα εξυπηρετεί τόσο τους επιβάτες των πλοίων της γραμμής, όσο και των κρουαζιερόπλοιων

Σύγχρονο επιβατικό σταθμό αναμένεται να αποκτήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το λιμάνι της Σούδας. Η μελέτη του έργου δημοπρατήθηκε και μέσα στο εξάμηνο εκτιμάται ότι θα έχει αναδειχτεί ο ανάδοχος. Παράλληλα από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων προχωρούν οι διαδικασίες για την επέκταση και αναβάθμιση του λιμανιού του Κολυμπαρίου. Ο σύγχρονος σταθμός θα κατασκευαστεί στην προβλήτα “Αδρίας” και θα εξυπηρετεί τόσο τους επιβάτες των πλοίων της γραμμής, όσο και των κρουαζιερόπλοιων. Με προϋπολογισμό που φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα καλύπτει στην πλήρη ανάπτυξή του 6.000 τετραγωνικά μέτρα.
«Υπολογίζουμε ότι σε ένα εξάμηνο θα είμαστε έτοιμοι να το δημοπρατήσουμε, θα λυθεί ένα θέμα σημαντικό για τους επιβάτες και παράλληλα θα ενισχύσει την εικόνα μας στην κρουαζιέρα», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Δημήτρης Μπουντρογιάννης.
Στον νέο επιβατικό σταθμό, που θα κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, πρόκειται να στεγαστούν το Κεντρικό Λιμεναρχείο, τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και η Τουριστική Αστυνομία.


Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και από τον δήμαρχο Πλατανιά, προχωρά μετά από πολλά χρόνια και η επέκταση του λιμανιού του Κολυμπαρίου. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν επέκταση κατά 100 μέτρα του προσήνεμου μόλου, κατασκευή τριών νέων κρηπιδωμάτων για την ασφάλεια της λιμενικής υποδομής και αρχιτεκτονική διαμόρφωση των χερσαίων λιμενικών εγκαταστάσεων.
Για ένα σπουδαίο έργο μίλησε ο κ. Δημήτρης Μπουντρογιάννης, εξηγώντας ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. «Θα αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων ελλιμενισμού και το κυριότερο είναι ότι θα βελτιωθεί η ασφάλεια των αλιέων», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Στις προσπάθειες που άρχισαν το 2014 και ολοκληρώθηκαν φέτος αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επισημαίνοντας ότι το πρώτο σημαντικό που ξεπεράστηκε ήταν η ανανέωση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων. Επιπλέον, τόνισε ότι «με την επέκταση και αναβάθμισή του το λιμάνι του Κολυμπαρίου θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, αλλά συγχρόνως σε βάθος χρόνου αυτό το αλιευτικό καταφύγιο θα μπορέσει να αποκτήσει και χρήσεις τουριστικού χαρακτήρα». Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια