Χανιά

Ξεκινούν τα έργα στο «πληγωμένο» οδικό δίκτυο Χανίων

Μπήκαν οι υπογραφές στις συμβάσεις

Αρχίζουν το αμέσως επόμενο διάστημα τα έργα αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου των Χανίων που είχε υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό τον περασμένο χειμώνα. Την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τις συμβάσεις των έργων για το τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου που ανήκει στο δήμο Χανίων καθώς και για την επαρχιακή οδό Αλικιανού – Παλαιόχωρας.

Όπως σημείωσε ο κ.Αρναουτάκης "συνεχίζουμε πολύ σύντομα και με άλλα έργα ειδικά στην αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου ούτως ώστε όσο μπορούμε τη φετινή χρονιά να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και θα είναι σε εξέλιξη όλα τα έργα από το νέο χρόνο". 

500.000 ευρώ θα διατεθούν από την περιφέρεια Κρήτης για αντιπλημμυρικά έργα και αντικαταστάσεις ασφαλτοτάπητα και 110.000 ευρώ για μετακινήσεις δικτύων ύδρευσης στην περιοχή των Τοπολίων. Για τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών στα Χανιά έχουν εγκριθεί 78 εκατομμύρια ευρώ .

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης όλα αυτά τα έργα δίνουν μια τονωτική ένεση στην οικονομία των Χανίων γιατί δουλεύουν ντόπιοι εργολάβοι.Ταυτόχρονα προχωρά η κατασκευή τριών γηπέδων ποδοσφαίρου 5*5 στα χωριά Ανώπολη, Ασκύφου και Χώρα Σφακίων.

Τα έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και εκτιμάται ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια