Η ψυχή του Βασίλη Βροντάκη «μίλησε»: Από τα Σφακιά στην Γαύδο κολυμπώντας 12 ώρες

Χανιά
Η ψυχή του Βασίλη Βροντάκη «μίλησε»: Από τα Σφακιά στην Γαύδο κολυμπώντας 12 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το είπε και το έκανε ο Κρητικός. Καρέ – καρέ το μοναδικό εγχείρημα του ναυαγοσώστη

Ένα τρομερό και απίστευτο εγχείρημα πήρε σήμερα σάρκα και οστά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όταν υπάρχει θέληση, όλα τα υπόλοιπα είναι εφικτά.

Ο λόγος για τον ναυαγοσώστη Βασίλη Βροντάκη  που προχώρησε σε ένα μεγάλο άθλο, στέλνοντας μήνυμα δύναμης και θάρρους σε όλους όσοι παλεύουν με τον καρκίνο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε να κολυμπά σε ανοιχτό πέλαγος μια απόσταση σαράντα ναυτικών μιλίων, από τα Σφακιά στη Γαύδο και η οποία αποσταση, σύμφωνα με την εκτίμηση του, θα καλυφθεί περίπου σε 12 ώρες.

Ο φακός του neakriti, βρέθηκε στη Χώρα Σφακίων καταγράφοντας την εκκίνηση του εγχειρήματος που γίνεται για τη διάδοση των σκοπών του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Ορίζοντας και της δράσης δωρεάς μυελού των οστών.

Κάνοντας πράξη ένα παιδικό του όνειρο ο Βασίλης Βροντάκης βούτηξε στα νερά του Κρητικού πελάγους ξεκινώντας τον κολυμβητικό διάπλου Σφακιά – Γαύδος.

Στις 5 το πρωί οπλισμένος με θάρρος και καλά προετοιμασμένος σωματικά ο Βασίλης Βροντάκης βρισκόταν ήδη στη Χώρα Σφακίων.

 Ο καιρός ήταν σύμμαχος του και οι συνθήκες στη θάλασσα ιδανικές τουλάχιστον στα πρώτα μίλια.

«Είμαι εδώ μαζί με το Βασίλη στο εγχείρημα το οποίο κάνει, και το οποίο αφιερώνει στον ορίζοντα και στη δράση «Δότες μυελού των οστών». Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, είναι ένα εγχείρημα τεράστιο. Θέλει πραγματικά πολύ θάρρος, πολλή προσπάθεια, ο οργανισμός του Βασίλη πρέπει να είναι δυνατός, υγιής για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Έχουμε ξεκινήσει, έχουμε διανύσει ήδη ένα μίλι.  ανέφερε ο Θρασύβουλος Κυριακουλάκης, Εθελοντής του  Ορίζοντα.

Ο φακός του neakriti.gr με τον εικονολήπτη Αντώνη Ιγγλεζάκη ήταν εκεί, πολύ πριν ξεκινήσει το εγχείρημα του ο Βασίλης Βροντάκης , καταγράφοντας αποκλειστικά και καρε- καρέ το μοναδικό και συνάμα δύσκολο εγχείρημα του Βασίλη που έχει σκοπό να διαδώσει τους σκοπούς του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και Ενηλίκων με καρκίνο “Ορίζοντας”.

Σκάφος με μέλη του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και Ενηλίκων με καρκίνο Ορίζοντας, ακολουθεί τον τολμηρό κολυμβητή μέχρι το τέλος του διάπλου.Το βάθος σε πολλά σημεία ξεπερνά τα 1000 μέτρα, υπάρχουν ρεύματα, όμως η δύναμη της θέλησης αποδεικνύεται ισχυρότερη και νικά όλα τα εμπόδια.

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Γαύδο κολυμπώντας 20 ναυτικά μίλια για καλό σκοπό.Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια , τη δύναμη που μου δίνετε και την θετική σας ενέργεια . Ραντεβού ύ στην Γαύδο ευχαριστώ πολύ» ήταν τα λόγια που Βασίλη στο neakriti.gr λίγο πριν την μεγάλη βουτιά.  

Παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, όπως αποδείχτηκε ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει!  Ένα προσωπικό στοίχημα με αποδέκτες όλους τους Κρητικούς, στους οποίους θέλησε να κάνει γνωστό όχι το κατόρθωμά του, αλλά την πολύτιμη στήριξη του Συλλόγου “Ορίζοντας” σε εκατοντάδες παιδιά και ενηλίκους που παλεύουν με τον καρκίνο.

Όπως είχε προαναφέρει μερικές μέρες νωρίτερα: «Είναι κάτι που ήθελα να κάνω από πολύ μικρός βλέποντας το νησί απέναντι. Μετά από πολλά χρόνια, αυτό το όνειρο με τη βοήθεια του “Ορίζοντα” θα προσπαθήσω να το κάνω πραγματικότητα».

Για τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και Ενηλίκων με νεοπλασία “Ορίζοντας”, η απόφαση του Βασίλη Βροντάκη είναι μια έμπρακτη υποστήριξη του έργου που επιτελεί. Η κ. Μαρία Βαρουξάκη, εθελόντρια του Συλλόγου, σημείωσε πως «μεταλαμπαδεύει την ιδέα του εθελοντισμού και στηρίζει τον “Ορίζοντα” που όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.

Ο κολυμβητικός διάπλους Σφακίων-Γαύδου αφιερώνεται στους εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Υπάρχουν άνθρωποι που η μοναδική θεραπεία που μπορεί να έχουν είναι η μεταμόσχευση.

Πριν από ένα χρόνο ο Βασίλης Βροντάκης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου στη Νικήτη Χαλκιδικής. Ο κολυμβητικός διάπλους Σφακιά-Γαύδος θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Σφακίων, του Δήμου Γαύδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Σφακίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News