Χανιά

Τον Οκτώβριο η ανακατασκευή της πλατείας της Σούδας

Υπεγράφη η σύμβαση για τη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας της Σούδας  

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η ανακατασκευή της πλατείας της Σούδας, καθώς σήμερα, υπεγράφη η σχετική σύμβαση για τη βιοκλιματική της ανάπλαση.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Χανίων Γιώργου Ξανθουδάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για τη σύμβαση έργου “Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας της Σούδας”, αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.224.500 ευρώ και ποσού με την έκπτωση 546.197,92 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του έργου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου, το συγκεκριμένο έργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας της Σούδας (συνολικού εμβαδού περίπου 5.000 τ.μ.), βάσει βιοκλιματικού σχεδιασμού, που σημαίνει ότι στο χώρο αυτό κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, με έντονο το φυσικό πράσινο και εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρής κλίμακας, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τονίζει: “Η ανακατασκευή της πλατείας της Σούδας αποτελεί ένα έργο που η κοινωνία της περιοχής και συνολικά του Δήμου μας, την περιμένει εδώ και πολλές δεκαετίες. Αυτή η δημοτική αρχή έφερε εις πέρας αυτό το έργο και παραδίδουμε ένα έτοιμο project στην επόμενη δημοτική αρχή. Σε σύσκεψη που είχαμε νωρίτερα με τους καταστηματάρχες της Σούδας και εκπροσώπους της Ένωσης Επιχειρηματιών της περιοχής, συμφωνήθηκε η έναρξη των εργασιών να γίνει την 1η Οκτωβρίου του 2019, για να μη διαταραχθεί η ζωή στη Σούδα εν μέσω θερινής περιόδου”.

Ο κ. Βάμβουκας συμπλήρωσε: “Αναβαθμίζουμε μια πύλη εισόδου της πόλης μας και ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν των Χανίων. Εμείς θα είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Σούδας Σταμάτης Κολιακουδάκης ανέφερε: “Αποτελεί ένα έργο “πνοής” για τη Σούδα, μετά από πολλά χρόνια αναμονής. Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και αυξάνεται η προσβασιμότητα των επισκεπτών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα που έφερε εις πέρας αυτό το πολύ σημαντικό έργο”.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια