Τρομερό εγχείρημα: Από τα Σφακιά έως την Γαύδο... κολυμπώντας

Χανιά
Τρομερό εγχείρημα: Από τα Σφακιά έως την Γαύδο... κολυμπώντας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ναυαγοσώστης Βασίλης Βροντάκης από τα Χανιά για τα παιδιά και ενήλικες με καρκίνο

Να διανύσει κολυμπώντας σε ανοιχτό πέλαγος μια απόσταση σαράντα ναυτικών μιλίων, από τα Σφακιά στη Γαύδο, θα επιχειρήσει την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου ο ναυαγοσώστης Βασίλης Βροντάκης από τα Χανιά. Σκοπός του είναι να διαδώσει τους σκοπούς του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και Ενηλίκων με καρκίνο “Ορίζοντας”.

Παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει! Είναι ένα προσωπικό στοίχημα με αποδέκτες όλους τους Κρητικούς, στους οποίους θέλει να κάνει γνωστό όχι το κατόρθωμά του, αλλά την πολύτιμη στήριξη του Συλλόγου “Ορίζοντας” σε εκατοντάδες παιδιά και ενηλίκους που παλεύουν με τον καρκίνο.

Όπως είπε στην εφημεριδα  “Νέα Κρήτη ”, «είναι κάτι που ήθελα να κάνω από πολύ μικρός βλέποντας το νησί απέναντι. Μετά από πολλά χρόνια, αυτό το όνειρο με τη βοήθεια του “Ορίζοντα” θα προσπαθήσω να το κάνω πραγματικότητα».

Το εγχείρημα του Βασίλη Βροντάκη κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, ωστόσο η απόφασή του να ξεπεράσει τον εαυτό του είναι ισχυρότερη. Εξάλλου, δε στοχεύει στον πρωταθλητισμό και η κολύμβηση είναι, όπως λέει, κυρίως άθληση και διέξοδος.

Για τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και Ενηλίκων με νεοπλασία “Ορίζοντας”, η απόφαση του Βασίλη Βροντάκη είναι μια έμπρακτη υποστήριξη του έργου που επιτελεί. Η κ. Μαρία Βαρουξάκη, εθελόντρια του Συλλόγου, σημείωσε πως «μεταλαμπαδεύει την ιδέα του εθελοντισμού και στηρίζει τον “Ορίζοντα” που όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.

Ο κολυμβητικός διάπλους Σφακίων-Γαύδου αφιερώνεται στους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Υπάρχουν άνθρωποι που η μοναδική θεραπεία που μπορεί να έχουν είναι η μεταμόσχευση.

Όταν λοιπόν βρεθεί συμβατός δότης για ένα παιδί, έναν έφηβο ή ένα ενήλικα με νεοπλασματική ασθένεια, έχει σωθεί η ζωή του. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε και να αντιληφθεί ο κόσμος ότι η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη».

Πριν από ένα χρόνο ο Βασίλης Βροντάκης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου στη Νικήτη Χαλκιδικής. Ο κολυμβητικός διάπλους Σφακιά-Γαύδος θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Σφακίων, του Δήμου Γαύδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Σφακίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News