Χανιά

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη θέση «Μεγάλα Χωράφια»

Τέλος στην ταλαιπωρία για τους διερχόμενους οδηγούς

Δόθηκε χθες σε χρήση η λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» επί της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, η οποία είχε αποκοπεί μετά από εκτεταμένη καθίζηση που είχε δημιουργηθεί από την έντονη κακοκαιρία στις 18 Φεβρουαρίου 2019.

Στο τμήμα του δρόμου όπου υπήρξε καθίζηση τοποθετήθηκαν τσιμεντένια μπλόκια, δημιουργώντας ένα τοιχίο ασφαλείας, ενώ τοποθετήθηκαν και πλαστικά κολονάκια που λειτουργούν ως προειδοποιητική σήμανση για τους διερχόμενους οδηγούς.

Παράλληλα, έγινε και η απαραίτητη οδοσήμανση του οδοστρώματος.

Η λύση που δόθηκε από το υπουργείο Υποδομών, μετά από σχετική μελέτη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, είναι προσωρινή, εξασφαλίζει πως δε θα υπάρξει νέα καθίζηση, ενώ η δημιουργία δύο ρευμάτων κυκλοφορίας πλάτους τριών μέτρων το καθένα εξασφαλίζει ομαλές κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς από την ημέρα της καθίζησης μέχρι σήμερα η κυκλοφορία γινόταν με τη βοήθεια φωτεινού σηματοδότη από ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, στο υπουργείο Υποδομών έχει παραδοθεί η μελέτη για την οριστική επίλυση του προβλήματος, με τα απαραίτητα έργα να αναμένονται μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια