Χανιά

«Φιλόδημος»: Επανακατασεκυάζουν δρόμους στον Πλατανιά

Έργα οδοποιίας στο Δήμο Πλατανιά  

Επανακατασεκυάζουν δρόμους στο Δήμο Πλατανιά, έπειτα από τη χορήγηση χρημάτων, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωξς  Δήμαρχος Πλατανιά κος Μαλανδράκης Γιάννης ανακοινώνει τη χρηματοδότηση του νέου έργου «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Πλατανιά, συνολικού Πρ/σμου1.090.000,00€, που εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η χρηματοδότηση του έργου, που επιτεύχθηκε μετά την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών και  την λήψη των προαπαιτούμενων εγκρίσεων , θα γίνει στα πλαίσια του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» για το ποσό 868.000,00€, ενώ η διαφορά των 222.000,00€, θα καλυφθεί από Ιδίους Πόρους του Δήμου.

Τo προτεινόμενο έργο αφορά την βελτίωση των υφιστάμενων οδών:

1.«Βελτίωση αγροτικής οδού Νοχιά – Μαραθοκεφάλα», συνολικού μήκους 2.400,00 μ.,η οποία βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού της Μαραθοκεφάλας της ΤΚ Σπηλιάς και της ΤΚ Νοχιών της ΔΕ Κολυμβαρίου.

2.«Βελτίωση οδού Ντερέ-Σκονίζο»,συνολικού μήκους 2.500,00 μ.,η οποία βρίσκεται εκτός των ορίων οικισμού Ντερέ της ομώνυμης τοπικής κοινότητας , της ΔΕ Πλατανιά και του οικισμού Σκονίζο της ΤΚ Βατολάκκου, της ΔΕ Μουσούρων.

3.«Βελτίωση υφιστάμενου αγροτικού δρόμου Τραχηνός,συνολικού μήκους 3.040,00 μ.,εκτός οικισμού Βαβουλέδο της ΤΚ Παλαιών Ρουμάτωντης ΔΕ Βουκολιών.

Θα γίνουν εργασίες για βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των υφιστάμενων παραπάνω δρόμων, η κατασκευή τεχνικών έργων(οχετοί απορροής ομβρίων υδάτων) και οδοστρωσία με ασφαλτοτάπητα και σκυρόδεμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια