Ο Κώστας Μπακογιάννης στα Χανιά: «Θα είμαι πάντα εδώ να βοηθάω»

Χανιά
Ο Κώστας Μπακογιάννης στα Χανιά: «Θα είμαι πάντα εδώ να βοηθάω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε στον τόπο καταγωγής των δικών του ανθρώπων

Από τον τόπο καταγωγής της μητέρας και του παππού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έστειλε μήνυμα στήριξης κάθε προσπάθειας ανάπτυξης των Χανίων.

Εμφανώς χαρούμενος για την επίσκεψη του στην Κρήτη, ο Κώστας Μπακογιάννης αφού περπάτησε στην πόλη, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα.

«Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που έχει γίνει στο δήμο Χανίων τα τελευταία χρόνια, αλλά βλέποντας και τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου είμαι και πάρα πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Αυτονόητο είναι, εννοείται, αυτό μου έλειπε, θα είμαι πάντα εδώ να βοηθάω, να στηρίζω με κάθε τρόπο, είναι κάτι το οποίο κάνω μέσα απ’ την καρδιά μου» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Βάμβουκας είπε πως «ο δήμος Αθηναίων είναι ένα πολύ μεγάλο “καράβι”, είμαι βέβαιος ότι ο Κώστας θα το διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο και επίσης είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει γενικότερα στο να προχωρήσουν τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις των επόμενων χρόνων που, όπως είπε, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από κοινού και οι 325 δήμαρχοι της χώρας.

«Έχουμε την απλή αναλογική, έχουμε μια νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, έχουμε πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να κερδίσουμε σε αυτονομία και ανεξαρτησία. Να μπορέσει η τοπική αυτοδιοίκηση να σηκωθεί όρθια. Να μπορέσουμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα» ανέφερε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για ανάγκη επανεξέτασης του εκλογικού συστήματος επισημαίνοντας ότι τα δημοτικά συμβούλια δεν είναι κλαμπ ιδεών και ότι καλούνται να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών: «Θα πρέπει να ξαναδούμε το εκλογικό σύστημα για να μπορέσουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News